Dřívější zařazení pozemku do územního plánu

Ahojky! :-) Chtěla jsem se zeptat. Prý jde nechat zařadit pozemek do územního plánu dřív, než je plánovaná ofic. změna na obci. Co jsem ale slyšel, tak je to dost drahé. Máte s tím někdo nějakou zkušenost, nebo je to jen nějaká fáma? Pokud by to šlo, zajímala by mne cena a doba,jak dlouho to cca trvá? My máme pozemek na kraji obce - poslední dům je cca 10 metrů a jedná se o ornou půdu. Děkuju za rady a stvbě zdar :-D
Odpovědět
Jde to, ale za urcitych okolnosti. Postupoval bych takto: 1) zjistit, kdy byl naposledy schvalen uzemni plan v obci a zda se nechystá v horizontu 2 let novy. 2) zajít na obec, zda by zmenu UP podporili. 3) zajít na příslušný odbor uzemniho planu a zjistit, zda by dle jejich nazoru neco teto zmene branilo. 4) pokud by vše vyznelo ve vas prospech, pak se pustit do zmeny. Je to ale zdlouhava a draha zalezitost s nejasnym vysledkem. Stoji to asi 10tis. a trva rok a vice. Vysledek Vam nikdo dopredu negarantuje. jak postupovat, to vam sdeli na jiz zminenem odboru uzemniho planu.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, změny se dají dělat nejdříve po 4 letech. ty dáš žádost na obec a obec pak žádá příslušný úřad o změnu ÚP, ty jako soukromá osoba žádat nemůžeš, vždy za tebe musí jednat obec. nevím jestli by ti to udělali jen pro jeden pozemek, k ÚP je vyjadřuje široká škála institucí. dle mého názoru to nejde. ale zjisti si bonitu půdy, pokud bude kvalitní 1 nebo 2, tak počítej, že ti to nedovolí..... pro porovnání, my čekáme 3,5 roku a pořád nejsem u konce.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?