Parcela bez přípojek, jak je to s přípojkou na elektřinu?

Profilova fotka
Dobrý den, kupujeme parcelu bez přípojek. Chtela jsem se zeptat jak je to s pripojkou na elektřinu. Dozvěděla jsem se ze musime mit projekt, ale netuším jaky projekt maji na mysli, jestli projekt domu, nebo projekt kde bude vyznačené na kterém miste se skříň bude nachazet. Az budeme mit hotový projekt, tak podáme žádost, ke které dolozime ten projekt a vypis z katastru, poté nám to schválí a co se bude dít potom? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale uz jsem ze všeho zmatená. Dekuji
Odpovědět
Nebude to spíš nějaký projekt na zasíťování pozemku, jelikož pozemky se zasíťovávají běžně, bez nějakých projektů na domy. Vím, že soused svůj velký pozemek rozparceloval, bude tam dělat přípojky elektřiny a pak až ty parcely prodávat a teprve až pak si tam někdo postaví dům už s hotovou přípojkou na hranici pozemku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Take si myslím ze to bude nejaky projekt na tu elektřinu. Podle me projekt domu by jim byl k nicemu. Hlavne ho jeste ani nemame. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@tess188 Hlavně než bych koupil pozemek bez přípojky tak bych si prvně zjistil zda tam vůbec lze elektřinu přivést.... =-) @kopca89 ano běžně ze zasíťovávají, pokud je odkud.... někde to trvá ěkně dlouho a pěkně se to může prodražit...
Odpovědět
my jsme teda žádný projekt nepotřebovali. Na čez jsme podali žádost, zaplatili poplatek a zbytek zařídili oni
Odpovědět
Profilova fotka
Elektřina tam zavést pujde, jelikož je to uprostřed vesnice. Ten projekt mi take prijde blbost proto se tak blbě ptám. Podle me jim musi stačit az si budu podavat žádost tak jim k tomu přiložit výpis z katastru a to by jim.melo stačit ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Nepíšete, kdo po Vás ten projekt chce a k čemu :). No a jeslti tam elektřina půjde zavést to bych si opravdu hned na začátku ověřila u distributora elektřiny. na webu si zadáte žádost o připojení a rychle se dozvíte skutečné podmínky pro připojení konkrétního místa :). Např. ČEZ dist. už to má hezky zpracované. http://www.cezdistribuce.cz/cs/pro-za...
Odpovědět
@tess188 Tím projektem mají na mysli asi nějakou základní studii takže do katastrální mapy zakreslit polohu domu, alespoň já jsem to tak podávala. Dům nakonec vypadal jinak, ale +/- to sedí. Pak taky chtěli vědět parametry kvůli jističům. Už jsem věděla, že budeme mít el.topení, bojler tak jsme to tam podle toho zadali. Oni na základě této "studie" nechají zpracovat nějaké své spolupracující firmě projekt přípojky až po krabici elektroměru. Dál už si elektřinu kudy povede po pozemku zakresluje projektant v rámci svého projektu.
Odpovědět
@tess188 Hlavně si tu žádost dejte co nejdříve, oni na to pak mají spoustu času - 18 měs. Já měla postavený celý dům a stále jsem neměla elektriku. A to jsem žádala o přípojku už při koupi pozemku a to jsem neměla ani projekt a ani projektanta.
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka dekuji. My prave ted čekáme az bude pozemek přepsaný na nás a hned potom si chceme zažádat o tu pripojku. Ja jsem koukala ze i v te žádosti chtějí zaškrtnout jake budem mit spotřebiče, tepelné čerpadlo atd.. aby vedeli jak říkáte kvuli tomu jistici :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?