Jak dlouho jste vybírali pozemek?

Profilova fotka
Ahojte, nikde jsem nenašla informaci, jak dlouho jste vybírali pozemek, pořád pátráme a vždycky když už to vypadá nadějně, objeví se zásadní problém a sejde z toho :-( Začínám být zoufalá... Doufám, že nejsme jediní, kteří už přes půl roku marně pátrají :-)
Odpovědět
@goldlady Ha, to bud v klidu, tady jsou lidi, co hledaji i dva roky i vice:) My meli stesti. Minuly rok v listopadu jsme nasli hezky pozemek, to jsme si poprve rekli, ze bychom zacali neco hledat. No, ale pak z toho seslo.V lednu jsem si myslela, ze uz nikdy nic nenajdeme a hop, nasli jsme v breznu. No a ted je to skoro rok a uz bydlime:) Ale takovy pribeh si asi cist nechtela :-D Nevesej hlavu, pulrok opravdu neni hodne. Co jsem tady cetla, vetsina hledala kolem roku. Drzim moc pesti! V jake lokalite hledate?
Odpovědět
Profilova fotka
@linee tak to se Vám dobře povedlo :-) My hledáme v Brně, ale právě máme podmínku, aby tam jezdila MHD, takže okolní vesnice tím pádem nepřipadají v úvahu... Právě začínám mít ten pocit, že nikdy nic nenajdeme, tak tím si asi projde každej :-D
Odpovědět
@goldlady Tak tam to moc neznam:( Ale opravdu to nevzdavej, ja uz byla po 3 mesicich zoufala - bud velke, drahe, bez IS, spatne okoli, poddolovane, na vsem neco bylo. Pak mne na nas pozemek upozornila holka tady z MS a rekli jsme si, ze jej zname z netu, protoze jsme na nej asi 20x koukali. Ja si nebyla jista, manzel rekl, ze to je on, tak jsem dala na nej:)) I tak si myslim, ze jsme meli stesti. Pozemek, ktery jsme videli jako prvni mi dost dlouho lezel na srdci (byl ale poddolovany), ted jsem zjistila, ze meli kolaudovat IS jeste minuly rok a do dnes neni jeste postavena elektrina. Opravdu to nevzdavej, chce to jezdit, jezdit, jezdit a nakonec to vyjde, neboj! ;-) Az neco najdete, napis, budu rada, kdyz se pochvalis, jak to vyslo:)
Odpovědět
@goldlady a co třeba Žebětín? Pár let zpátky tam rostlo hodně domu, jen ta cena... my vlastne hledali a zaroven nehledali. Byli jsme se podivat asi na 2 pozemky, vzdy pekne nafocene, ale na miste to bylo o nicem. Nakonec jsme zjistili, že ve vedlejsi vesnici se bude delat novy uzemni plan, tak jsme oslovili jednoho ze sousedu, ktery prodaval pole a do pul roku byl pozemk nas. Zrovna cekame na zapis do katastru. Zaroven cekame, ze snad do jara bude pozemek stavebnim. Mimojine jsme timto posupem usetrili spoustu penez. Kazdy hleda pozemek poctive a mnohdy dlouho. Neni divu, bude to misto, kde chce stravit cely zivot. Je to jedna z nejdulezitejsich veci.
Odpovědět
pozemky jsme koukali jenom chvíli - ve středních čechách je to bída, pokud jde o kvalitu pozemku - takže než za každou cenu nový dům na nějaký nudli obestavěný dalšíma domama, jako tomu je například v Chudoplesích u Mladé Boleslavi, to jsme raděj koupili starý dům se všemi jeho nectnostmi na pozemku, který nám sedl - pochybuju, že bychom v současný době koupili za rozumnou cenu 5tis m2 :D
Odpovědět
@nemec taky jste kupovali za 25Kč metr??? :-D
Odpovědět
Buďte absolutně v klidu my vybírali s přestávkami 8 let :-)
Odpovědět
My vybíráme 7 let a asi nevyberem =-)
Odpovědět
@flakac vnutili nám k tomu i hektar pole, ale kolik nás vyšla cena za metr zahrady, to opravdu nevím. ale utvrdilo mě to v tom, že i starý dům může být subjektivně dobrá koupě, pokud člověku vyhovuje pozemek - v našem případě vzhledem k umístění sousedi/nesousedi, do budoucna minimální nebo téměř nulové možnosti další výstavby kolem domu, takže si s nikým nečučíme do oken..no a když jsme viděli tu stodolu, tak bylo rozhodnuto vlastně hned - do tý doby to lidi odmítali, protože tam byla jen kadibukda..sice už tu naši komunistickou kostku rekonstruujeme rok, ale za novej super dům na malým pozemečku bych neměnil ani za nic :)
Odpovědět
Profilova fotka
My hledali 5 let...ale buď jsme byli moc nároční nebo prostě vhodné pozemky nejsou....nechtěli jsme satelit, do 10ti km od města, se sítěmi, min. 1000 m2....no takovej pozemek by nás stál víc než celej barák. Zkoušeli jsme hledat i starý domy na případnou rekonstrukci nebo zbor a nic. Přijde mi, že pokud to není přes známý tak do realitek se dostane už jen odpad co nikdo nechce. Spousta dalších vhodných pozemků vybouchla na městském úřadě...kde by nám odbor plánování nedovolil stavět. Takže nakonec jsme začali stavět na zahradě chalupy mých rodičů. Rodiče si mezitím koupili vlastní starší domek takže už je pozemek včetně starého domu jen náš. A situace pro stavbu je ideální...bydlíme vepředu a na zahradě stavíme ;-)
Odpovědět
@nemec souhlasim, pozemek je urcite dulezitejsi nez to, co na nem stoji, to muzes klidne zbourat, ale pozemek dispozicne tezko zmenis. Mame to s těmi sousedy stejne jako vy, taky bych nemenil.
Odpovědět
Profilova fotka
my se rozhlíželi skoro 3 roky .. nakonec jsme stejně koupili velmi zachovalý barák k vnitřní rekonstrukci (rozvody a změna vnitřních dispozic), protože pozemek nám žádný nevyhovoval - nechtěli jsme satelit, chtěli jsme všechny sítě, dostupnost do zaměstnání, místní vybavenost (abychom nemuseli dělat dětem taxikáře) atd atd. ... a taky to byla nakonec "hurá akce" během měsíce jsme se stěhovali a teď bydlíme "na stavbě", ale lepší než v paneláku ;-) Sice jsme mimo MHD, ale stojí tu rychlíky a rychlíkem to budu mít do práce časově "blíž", než městskou z původního bydliště 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My pokukovali rok a intenzivně hledali asi další rok. Objížděli jsme přilehlý vesnice, kde to nejdřív vůbec nevypadalo, ale pak se tam objevily hned dva pozemky. První jsme prošvihli, někdo byl rychlejší, ale nakonec bychom si ho stejně asi nevzali. A druhej byl kousek vedle, museli jsme si připlatit (majitel je stavař a chtěl, abychom stavěli pouze s jeho firmou, což my nechtěli), takže jsme se z té podmínky vykoupili. Manžel to nemůže přenést přes srdce jště teď tu cenu, ale já jsem ráda. S jeho váháním bychom neměli nikdy nic.
Odpovědět
@clifulka no to bych asi taky neprenesl pres srdce, ze me nekdo nuti platit za to, ze mi nekdo nebude stavet barak...
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac já si řekla, že když si na to za tři měsíce vyděláme, tak jsem schopná to skousnout. Ono fakt v okolí nic jinýho nebylo a já se nechtěla další roky stresovat hledáním :-( Hlavně, když jsem hledala skoro sama, manža neměl věčně čas.
Odpovědět
@clifulka ono ani tak nejde o prachy, at se jimi ten druhy zadusi klidne, jde spis o princip. Pokud to postavil, ze cena je takova, ale pouze za predpokladu, ze Vam to postavi, tak je to s prominutim ...lump. Kdyby to postavil tak, ze cena je takova, ale v pripade, ze budete stavet se mnou, pak bude pozemek levnejsi, to je jina, ikdyz vysledek stejny. Myslim, ze muzete byt radi, ze mate minuleho majitele zkrku a ted uz jste pany situace. Kdybyste stavili s nim, mohli jste jeste stokrat zplakat nad vydelkem.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac z krku ho ani tak nemáme, bude to náš soused :-( taky mi to jeho chování vadilo, ale jak jsem řekla, osobně jsem ráda, že máme pozemek a můžeme začít. Lidi jsou různí a nejen v tomhle oboru je plno nebojím se říct zlodějů, co budou pořád brečet, že mají málo. Ale to už je na jinou diskusi. Jen jsem to chtěla uvést jako příklad, s čím vším se lze při koupi pozemku setkat.
Odpovědět
my jsme hledali přes dva roky, a docela intenzivně, a to jsme nehledali jen pozemek, ale původně domek k rekonstrukci nebo již hotový nový dům. ale nový dům to se málokdy člověku trefí do jeho představ, protože řada z nich byla prostě stavěná na kšeft a podle toho to taky vypadalo, dům k rekonstrukci byl často spíš dům ke zbourání a postavení nového, což by se prostě nevyplatilo. My jsme vybírali dlouho, asi jsme nároční, ale my jen chtěli dobrou dopravní dostupnost a oblast, kde nehrozí povodně, což v lokalitě kde jsme hledali, nebylo vůbec jednoduché najít, alespoň ne v rámci našeho rozpočtu.
Odpovědět
Profilova fotka
@goldlady Ahojky :D my jsme na pozemek čekali 2 roky,pán měl podmínku koupit ho celý ,no byl velikánský a během prodeje uběhl ještě další rok :-| . Ted máme velikánský pozemek a na něm hrubou stavbu a nemůžeme se hnout dál.Snažíme se prodat pozemek vedle a je to mazec,pokud ho neprodáme tak nemůžeme pokračovat,dneska je fakt blbá doba. Vy pozemek hledáte,nemůžete najít a já pozemek prodávám a nemůžu prodat :-D ,samozřejmě mi zájemci nikdy neřekli co jim na pozemku vadí a já fakt nevím kde je chyba.......Nechcete ten náš ;-) ,je to 20km od Brna a bohužel tam MHD nejezdí :-D ,ale vlak a autobusy ;-) .Držím Vám moc pěsti snad se pozemek nějaký vyvrbí,ale nevím ,nevím ,musí to být drahý s těmi nároky :D...
Odpovědět
Profilova fotka
@gabulda na ten pozemek jsem se už několikrát dívala, ale řekli jsme si, že budem hledat aspoň rok, než budeme snižovat nároky :-) my jsme našli před 2 týdny pozemek, který nám vyhovuje ve všech směrech, tvarem, rozměry, lokalitou, cenou, ale bohužel naše úřady nejsou schopní se sjednotit a tak čekáme jak to dopadne. Stavební úřad řekne, že to sice je určené pro bydlení, ale že tam není schválená příjezdová cesta a IS, že budeme muset s územním plánováním udělat nějakou studii na celou lokalitu, která nás bude stát 200 tis a budeme na ni čekat 2 roky, tak jsme to zdali, že to nemá smysl, ale nedalo mi to a dneska jsem byla na tom územním plánováním a ti s tím nemají žádný problém, žádnou studii nemusí dělat, protože to je schválené jako stavební pozemek a dokonce ve svých mapách vidí tu příjezdovku v pořádku a ne jako cyklostezku. S natažením IS prej nemají nic společného, že všechno řeší stavební úřad, tak se v pondělí chystám už potřetí na úřad a budu doufat, že nám potvrzení dají a my budeme moct na jaře stavět! Dnešní byrokracie je děsná, pravá ruka neví co dělá levá a na všechno mají čas... :-S
Odpovědět
tak já měla pozemek vybranej ještě dřív než jsme vůbec o domě začli uvažovat :-), když tam začli prodávat pozemky, celkem 9 parcel, tak se mi to místo strašně líbilo, ale tenkrát bysme se museli zadlužit i na pozemek a už nevím za co bysme stavěli... navíc jsme nevěděli co bude,... pak běžel čas, my vydělávali, šetřili, pořád v podnájmu, narodil se nám syn, tak teda že konečně už nějak budem řešit to bydlení - nejdřív, že si koupíme starý byt, jenže nabídka děsná, pak že nový byt, jenže za tu cenu tu byl pomalu už i městský domek a pak jsme si řekli, že než rekonstruovat starej, nebude už takový rozdíl postavit si nový :-), začla jsem hledat pozemky a ejhle ještě tam byl jeden poslední k prodeji z těch co se mi před lety tak líbily a ještě za super cenu :-) takže od rozhodnutí stavět barák ke koupi pozemku to bylo asi tak týden :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ti z Vás kteří hledali delší dobu, objevovali se nové pozemky nebo jste potom snížili nároky a vraceli se k těm původním? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nemec Tak to je nádhera... =-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
s myslienkou po pozemku sme sa zacali pohravat pred 5 rokmi kedy sme chodili na rozne obhliadky uz hotovych domov. No usudili sme, ze sme nenasli taky co by nam vyhovoval dispoziciou. Potom, sme teda z toho upustili a na cca 2 roky si dali pavzu. Nasledne pri narodeni 4 dietata sme zacali hladat radsej vacsi byt, no ceny boli nehorazne ze sme si rekli radeji pozemek a postavit dům. Tak sme cca pred 2 rokmi zacali hledat. Najskor trvalo zorientovat sa v moznych lokalitach...takze to bolo sondovanie cez mapy, zistovanie infrastruktury v oblastiach, obhlaidky uzemi autem. Zistovanie toho co ktora obec vlastne ma za infrastruktury, moznosti dopravy ... Trvalo to cca rok. Nakoniec sme teda nasli lokalitu co se nam libi a na nu se soustredili v hledání konkretnej parcely. Je tomu rok co sme ju koupili. Cize nehladali sme uplne intenzivne, ale priebezne s prestavkami...Takze intenzivne hledani cca 1 rok, a to pozvolne hledani cca 4 roky. Ten půl rok co hledate sa mi zda uplne v pohode, v klidu hledajte dalej ak ste este nenasli. Takze naroky na pozemek sme urcite neznizili prave naopak skvor zvysili. A vzdy ratajte kazde 4 mesice ak by ste inzeraty nepozerali najdete tam opat nove pozemky.
Odpovědět
Ahoj, vyberali sme 2 roky. Manžel je stavebník, tak si vždy všetko rozrátal.Ďalej ponuky realitiek boli hrozne, zároveň nás chceli niekoľko krát oklamať. Už som bola zúfala a manželovi povedala, že idem na posledne 2 obhlídky a končím. Naštastie som sa zamilovana hneď ako som ho videla a nechcela žiadný iný. Bol na mieste, ktoré sa nám obom páčilo. K starším sme sa nevracali, nebolo prečo. Buď to bol šílený kopec kde počiatočne investicie do vyrovnania, prípadne základy, príjazdova cesta hrozne navýšili cenu pozemku a tosme nechceli. Mali sme stanvené podmienky ktoré sme nechceli rušiť.
Odpovědět
Hladanie pozemku nam trvalo cca 3 mesiace. Mali sme kriteria,ktore sme chceli, aby obec/mesto splnalo, tzn. lekari, skolka, skola, obcianska vybavenost, zasietovany pozemok, idealne novopostavena stvrt, dobra dopravna dostupnost do Brna. V zasade sa nam podarilo splnit vsetky kriteria. Je pravda, ze sme na rovine a chybaju mi tam vo vyhladoch kopce, ale vsetko je vecou komprimisu.
Odpovědět
Profilova fotka
My hledali tak nejak rok měli jsme tří podmínky: inž. sítě, široký pozemek kde se da postavět bungalow, a blizko města do 2 km. Nakonec jsme koulili zahradu v centru obce na hlavní silnici do města pešky 20 min, dva autobusy, obchody, lekář, školka, škola, pošta, řiště dokonce i kostel. není žadný zazrak ale jsme spokojení a kouplili jsme za cenu zahrady 100 m dal jsou vily "mistních milionářů" tak že tam pozemek stal jak barak
Odpovědět
My hledali taky rok,ale nakonec to stejně byla náhoda..ale jsem za to ráda a moc,příští měsíc už snad kopnem;-)
Odpovědět
Máte tu někdo také pozemek na sever? Právě jsme se vrátili ze stavby...dnes byl ten vítr neskutečný.... :-( Pozemek jsme hledali půl roku, hodně jsme na něho spěchali....je to velmi pěkná lokalita, ale největší problém bude asi doopravdy ta orientace na sever.
Odpovědět
Profilova fotka
2-3 měsíce
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?