Jak převést ornou půdu (pole) na stavební parcelu?

Dobrý den ! chtel bych se zeptat jak prevest nebo kam bych se mel obratit kdyz chci prevest pole na stavebni parcely vymera je asi 8000m2 ..na jake urady bych se mel obratit a jestli s tim nejsou nejake zdlouhave problemy popripade kolik se za to plati predem dekuji za jake koli odpovedi...zjednodusene pole na stavebni parcely a kam zajit nebo komu napsat
Odpovědět
Profilova fotka
Nejprve si musíš zjistit, zda je pozemek v zastavitelném území - to se dozvíš na stavebním úřadě či na životním prostředí z územního plánu města. Pokud bude v zastavitelném území - pak žádný problém - na životním prostředí vyjmeš plochu určenou pro stavbu baráku z půdního fondu a můžeš vyřizovat povolení. Pokud pozemek v zastavitelném území není, musíš počkat na nový územní plán schválené městem. Tak to bylo alespoň u nás......... hodně štěstí ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Dobrý den, máme ornou půdu 5000m2 - z toho předních 2000m2 bude nyní novým územním plánem zahrnuto do zastavitelného území. Bude tedy v budoucnu možné oplotit celých 5000m2? Na stavebním úřadě nám bylo řečeno, že ornou půdu prostě oplotit nelze (ovšem vycházejí ještě ze starého územáku). Případně jak můžeme ornou půdu převést na zahradu, aby nebyl problém s oplocením? Příští rok chceme začít řešit stavbu RD a máme dva hafany, proto je pro nás vyřešení plotu prioritou. Předem moc děkuji za odpovědi :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?