Jak začít

Ahoj prosim o radu. Rozhodli jsme se stavet na pozemku mych rodicu (maji velkou zahradu) je nutne nejprve pozemek rozdelit a koupit cast pozemku od rodicu treba za pomyslnou 1kc. Pote az zadat o stavebni povoleni? Nebo musime mit nejprve projekt a az pak zadat o stav.povoleni.
Odpovědět
Ahoj, asi bude nejdříve potřeba pozemek rozdělit a tedy nechat udělat nový geometrický plán, na základě kterého bude pozemek zapsán pod novým parcelním číslem v katastru :) Pokud se jedná o rodiče, tak bych to řešila formou darovací smlouvy - jako příbuzní se pak vyhnete placení daně :) mezitím si klidně už najděte projektanta a řešte projekt, protože než se dopracujete k finální verzi projektu, tak už budete mít pozemek v katastru určitě přepsaný :) A až budete mít projekt, jdete žádat o stavební povolení - resp. ohlášku :)
Odpovědět
ahoj, řešili jsme totéž, tj. rozdělení a převod. Je to přesně jak je psáno nad námi. Jen nerozumím proč to chcete koupit za 1 Kč a proč to nechcete řešit formou daru... Jen bych si dala pozor na to, zda bude dar pouze na jednoho z vás - pak i dům bude jen jednoho z vás.
Odpovědět
před geometrákem a smlouvou požádat stavební úřad o souhlas s dělením pozemků - požadují přístup na nově vzniklý pozemek z veřejně přístupné komunikace, nebo tak nějak, bez souhlasu katastr smlouvu nezapíše
Odpovědět
@libor7 presne tak :-) na to uz jsem uplne zapomnela... 8-) toho papirovani je porad tolik ;-)
Odpovědět
a úplně nejdříve zajít na obec a zjistit, jestli je zahrada v územním plánu obce určena pro výstavbu bydlení
Odpovědět
@libor7 i kdyz uz na pozemku stoji rodinny dum rodicu?
Odpovědět
v současné době bydlíme v RD, který má také zahradu, ale plocha pod domem k zahradě je jedna parcela označená v katastru jako zastavěná plocha a nádvoří, navazující zahrada má svoje parcelní číslo a označení zahrada, tato zahrada je v ÚP obce označena jako plochy k bydlení a díky tomu jsme na ní mohli začít stavět, před tímto proběhlo ještě rozdělení zahrady, v té době nám to SÚ povolil díky tomu, že jsme v domě bydleli s rodiči, kteří byli majiteli pozemku a paní na SÚ usoudila, že máme přístup z domu tak že to půjde, pak darovací smlouva na nově vzniklý pozemek, tlak na obec aby vykoupila pozemky před naší parcelou na novou ulic, po tomto vybudování vodovodního řadu aby nám vodaři dali souhlas na RD, vybudování STL plynovodu k přípojce, vybudování příjezdové cesty k pozemku, no byla to válka, ale už stavíme :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?