Jaká byla vaše cesta ke koupi pozemku?

Právě přemýšlime s přítelem, jak a kde bychom chtěli v budoucnu bydlet. Zatím vítězí, že bysme si časem postavili vlastní dům. Takže předběžně jsem se divala na pozemky ať mám nějakou představu o ceně atd. Ale zjistila jsem, že v malém městě kde bychom chtěli bydlet, žádné stavební pozemky neprodávají, natož našim velkým požadavkům. Takže se chci zeptat jaká byla vaše cesta než jste vybrali a koupili pozemek? Jestli jste okamžitě našli ideaální pozemek nebo dlouho hledali ideální a našli, nebo jste museli se svými požadavky ustoupit a koupit co bylo? Jestli jste ho našli přes realitku nebo jste si vytipovali pozemek a oslovili majitele? Jaké byli vaše požadavky a realita ? Na co byste si dali příště pozor a do čeho byste nešli ? Popřípadě jaká byla cena, velikost, a kde ho máte (at mám trošku představu o té ceně) Takže prostě cokoliv, co vás na téma pozemek napadne? Budu ráda, za každou zkušenost, radu, názor :-)
Náš pozemek jsme vybírali dlouho. Nejprve jsme obhlédli inzerátové ležáky. Nebyli jsme místní, takže se mi osvědčilo hodit řeč se sousedy. To jsem se pak dozvěděla, že pozemek je vlastně bažina, nebo navážka, a nebo že v blízké budoucnosti vyroste v sousedství nový satelit. Pak jsem si vybrala lokalitu, kde bych fakt chtěla postavit a hlídala inzeráty. Naštěstí si jeden pán rozmyslel stavbu domku a pozemek prodával za sice brutální, lokalitě však odpovídající cenu. Vše proběhlo bez realitky, jen za účasti právníků - mého a prodávajícího.
Profilova fotka
My jsme pozemek sháněli aktivně cca půl roku, ale před tím jsme po nich pokukovali tak 3 roky, ale to bylo jen sem tam, pak jsem toho vždycky načas nechali. Několikrát jsme už málem kupovali pozemek, na kterém bylo ochranné pásmo, naštěstí to vždy vyplavalo na povrch, ale dnes už bych hned všechno lustrovala sama přes net (na RWE, ČEZu, O2 jdou všechny vyjadřovačky o existenci sítí zajistit online). Nakonec jsme koupili pozemek, který přesně odpovídal našim představám, v obci, o které jsme dlouho snili. Byl však nezasíťovaný, naštěstí není problém se na veškeré sítě napojit, ale dnes si říkám, že bych do takového rizika už nešla, že se vůbec divím, že to jde.
http://www.modrastrecha.cz/diskuse/po...
kremrolka01: o této diskuzi vím, četla jsem si ji .......ale přece jenom je to trošku jinak formulovaná otázka , tak jsem ji položila, ale i tak děkuji za odkaz :-) Keila, petraxname: děkuji za zkušenosti a určitě poslouží :-)
Profilova fotka
@martinaaah Ahoj, obrať se prosím na téma doporučené @kremrolka01, které tímto děkuji za pomoc :-) Toto téma už u nás je a proto jej zamykám. Děkuji za pochopení a přeji krásný den! J*
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?