Jaké jsou ceny pozemku v Brně, Vyškově a Znojmu?

Ahojte, chtěli bysme s přítelem koupit pozemek, nejlépe v okolí Brna, ale ceny pozemků jsou pro nás moc vysoké. Máte někdo zkušenosti s ceny pozemků ve Vyškově nebo Znojmě ? Které město více preferujete ? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych se řídila dostupností do Brna (pokud nemáte možnost získat práci jinde). Pak bych se soustředila na občanskou vybavenost (alespoň malý obchod, škola, školka, dostupní lékaři) a podle toho bych vybírala. Taky jsme zvažovali koupit pozemek dál od Brna, protože byl levnější, ale když jsem si spočítala, kolik bychom projeli na benzínu, čas strávený dojížděním, kupujeme menší, asi 3x drahší pozemek ale jenom půl hodiny od Brna (místo 1 hodiny dojíždění).
Odpovědět
@tyna5 sehnat pozemek přímo ve Vyškově ve městě je obrovský problém. Prostě nejsou a začínají nebýt i v nejbližších přilehlých obcích (Pustiměř, Drnovice apod.) od toho se odvíjí i cena. Co se týče obslužnosti je Vyškov naprosto dostačující. Já jsem z Vyškov a pozemek na stavbu jsme kupovali v malé obci cca 15 minut jízdy od Vyškova. Záleží co preferujete.
Odpovědět
U Brna v Ostopovicích chtějí někteří za průměrný pozemek naprosto neskutečných 6 500 Kč za metr. Hold pozemky nejsou a bude hůř.
Odpovědět
@tyna5 Vyškov město, předměstí opravdu ne. Tam je cena vysoká, když je tedy vhodný pozemek. Teď tam prodává Trasko , ale možná je to nejspíš rozprodané. Zkuste se mrknout na stránky http://www.bydleni.trasko.cz/joklova/. Jinak se prodávají, co vím přímo od ředitele , pozemky v Pustiměři. Kdyby jste chtěla , můžu zjistit víc, popř. poslat i odkaz, o které pozemky by se jednalo. Docela se to teď v této lokalitě rozjelo. Je to 5 minut od Vyškova.
Odpovědět
Profilova fotka
To jsou dost rozdílné lokality, zatímco Vyškov je od Brna necelých 30minut autem, ze Znojma už to je skoro hodina. Od toho se odvíjí i cena pozemků, která je ve Znojmě zákonitě nižší. Za mě ale ne o tolik, aby to vyvážilo tu vzdálenost. Dost špatně se radí, když neznáme ani Váš strop ani Vaše požadavky na lokalitu. A musí to být město? V blízkosti Brna se dají najít i pozemky, které jsou maximálně stejně drahé jako ve zmíněných městech a dojezdově jsou na tom líp.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak zde píšou též doporučuji Pustiměř, jsou zde ještě nějaké pozemky, se kterými je na Vyškovsku celkem problém.Dojezd z Pustiměře do Vyškova 5 minut ,Brno 25-40 minut (Vlastní zkušenosti). Ceny jsou umírněnější oproti Vyškovu kde se cena pohybuje kolem 2-3 milionů.
Odpovědět
@tyna5 https://www.sreality.cz/detail/prodej... tady je přímo ve Vyškově, nejbližší okolí cena řekla bych tak o 1000 levnější. Na můj vkus i tak je to moc :).
Odpovědět
Profilova fotka
stryc prodava rodinny dum na klic 5+1 v obci Pustimer, 3200.000,- na klic. Hruba stavna uz je dokoncena. co jsem se koukala, tak v pustimeri docela draho pozemky. my mame moznost v Damboricich prodat pozemek za 500.000 kc je to cca 30 min od brna, kousek je slavkov u brna, kyjov, hodonin ..... od nas je dostupnost dp brna busem kazdou hodinu i z brna.
Odpovědět
@l_sekanina To je teda mazec !!!
Odpovědět
Profilova fotka
@iwettk dambořice, že jsou půl hodinu od brna? to je tak ten slavkov. a vůbec na vyškovsko bych nekupovala pozemek, pokud bych plánovala denně jezdit do brna, protože tam je tragická dálnice a ač podle plánovače je to půl hodina, tak běžně lidé jezdívají i dvě. pokud plánuji i pracovat ve vyškově nebo slavkově, tak je to zas něco jiného. pokud mám zázemí v brně, tak bych hledala jinde než vyškovsko. a znojmo už je fakt kapánek z ruky :-N taky záleží zda bude celá rodina všude jezdit x auty, nebo zda budete závislí na veřejné dopravě. my bydlíme hned u brna a jezdí k nám i vlaky, ale tak blbě, že člověk má dost prostoje, stíhat dojíždět do práce a z práce zpět a vyzvednout děti ze školky je skoro sci-fi. na plný úvazek nemožné. na rady je to fakt ale málo specifikované. záleží jen na vás co preferujete. zda vyšší cena blíže brnu nebo jím nejste vázáni a klidně dál a větší pozemek. nevím jak chcete žít ani na co máte? ;-)
Odpovědět
Děkuji všem za komenáře, rady :-) Začnu pořádně zmapovávat nabídky zaměstnání v okolních městech a podle toho se nejspíše rozhodnem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?