Jakou částkou uplatit majitele polní cesty za to aby nám umožnili vést přípojku vody a kanalizace?

K pozemku, který chceme koupit, vede polňačka, na které je k "našemu" pozemku zřízeno VB chůze a jízdy. Touto cestou se musí vést i přípojka vodovodu a kanalizace, s čímž by majitelé cesty souhlasili, ale pouze za úplatu. Nebyli mi ale schopní říct narovinu, kolik, chtějí po mně nabídku. A já nevím, jakou částku navrhnout. Poradíte prosím? Další věc je, že bychom na vlastní náklady museli cestu zpevnit kvůli kolaudaci, ale majitele tento náš výdaj nezajímá, protože prý "jsou se současným stavem své cesty spokojeni". Chtějí prostě peníze.
Odpovědět
Profilova fotka
můj příspěvek je naprosto zbytečný a neporadím, jenom jak to tak čtu tak mi vás je líto... ach jo. někteří lidi jsou tak vypočítaví... a k tomu zpevnění... to přece nejde abyste zhodnocovali cizí majetek.... po čase jim rupne v bedně a budou po vás požadovat navrácení do původního stavu....
Odpovědět
Profilova fotka
@sagitka Za tu přípojku bych jim nenabízela nijak moc, max. 500 - 1000 Kč a odvolat se na to, že tak to platí i např. RWE za věcné břemeno na přípojku plynu, že to jsou normální ceny. Co se týče té cesty, tak to je docela chápu - proč by oni měli zpevňovat pozemek, který jim v tomto stavu vyhovuje a mohou ho takto využívat? Chápu, že nemají důvod vyhazovat peníze pro vás. (Ne)navrácení do původního stavu a podobné věci lze ošetřit smlouvou. Samozřejmě nevidím do této situace přesně, nevím, jak je to rozparcelované atd., ale že nechtějí platit za zpevnění cesty, které nepotřebují - to je pochopitelné.
Odpovědět
@sagitka pokud jsou již teď s cestou takové problémy, budou i do budoucna... takový pozemek bych nekupovala...
Odpovědět
@kimimarki Po nich by samozřejmě nikdo nechtěl, ať se jakkoli podílí na zpevnění té cesty, jen to prostě z naší strany neberou jako součást kompenzace, přestože bychom to hradili my. Což já chápu, protože zpevnit cestu potřebujeme my a ne oni. Pouze mi bylo řečeno, že nějaké finanční vyrovnání by to vyřešilo. A 10.000,- je prý směšná částka... Vlastníci cesty jsou 4 s podílem 1/4 každý.
Odpovědět
Profilova fotka
@sagitka Tak to je pak jiná. Chápu to dobře, že oni chtějí finanční vyrovnání za to, že vy jim tu cestu zpevníte? Patříte i vy k vlastníkům cesty nebo tam máte jen to břemeno?
Odpovědět
Prozatím je zde pouze VB chůze a jízdy, nejsme vlastníky, a dále bude potřeba VB vedení sítí (V a K) a právě za to, že nám umožní vést tou cestou přípojky, chtějí peníze. Cesta musí být upravena kvůli kolaudaci a to bude provedeno na naše náklady. @kimimarki
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?