Jaký je standardní postup koupě obecního pozemku?

Profilova fotka
Zdravím a prosím o radu - jaký je postup při koupi obecního pozemku? V květnu jsme se ústně domluvily se starostou, že si v září, až sklidí družstvo z pozemku kukuřici, parcelu od obce koupíme. Obec má tuto parcelu v územním plánu vedenou k zástavbě, přislíbila přivézt síťě a vybudovat příjezdovou cestu. Před dvěma týdny nám na email zaslala zaměření té parcely k odsouhlasení. S tím jsme souhlasily. Teď jsme obdrželi výzvu k dostavení se na úřad k podpisu kupní smlouvy a zároveň nás vyzvala k uhrazení ceny parcely na účet. :-o Je to normální postup? Ještě jsem ani tu kupní smlouvu neviděli a chtějí po nás zaplatit dopředu 500.000,-. :-( Máte někdo zkušenost s koupí obecního pozemku? jak jste postupovali vy? děkuji za radu
Odpovědět
@boomer Já jsem pro obec pracovala. Ten jejich postup je neskutečná blbost! Koupě a prodej za účasti obce se vůbec nijak neliší od kupních smluv s jinými účastníky. Rozhodně nejdřív V KLIDU prostudujte kupní smlouvu a pak teprv plaťte. A dejte si pozor, jestli je prodej pozemku schválen Radou obce. Sám starosta prodej pozemku schvalovat nemůže, bylo by to neplatné.
Odpovědět
Profilova fotka
zaplatila bych jim max. rezervaci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
dostali jsme smlouvu, kterou jsme si v klidu prostudovali a podepsali, na zaplacení jsme měli stanovenou splatnost 90 dnů (délka byla po dohodě, aby banka stihla proplatit po naší žádosti o úvěr). Prodej byl odsouhlasen obecní radou - té jsme předkládali žádost o koupi.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji moc za reakce. My jsme také podali žádost, kterou nám obecní zastupitelstvo schválilo, ale v ruce nemáme ani nástřel smlouvy a zaplatit půl mega do 5ti pracovních dní je pitomost. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně si zjistětě že se tam opravdu může stavět a hlavně žádné peníze předem !!! Pokud nechcete zkončit v černých ovcích ]-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?