Je dobrý koupit pozemek se základovou deskou?

Chtěli bychom koupit pozemek se základovou deskou, ale chceme tam stavět jiný dům, než měli v záměru předchozí majitelé. Na pozemku je tedy už základová deska a k pozemku patří i projekt na dům, který tam chtěli stavět oni. Nemáte někdo představu o tom zda je to vůbec možné postavit tam něco jiného?
Odpovědět
Ak zachovate podorys domu, tak snad bude stacit len navstivit stavebny urad. Oni vam podaju viac informacii co s tym a ako to riesit. Pak bude treba skonzultovat novy projekt domu a uz postavenu ZD s projektantom
Odpovědět
Jestli nechcete stejný dům tak je vám ta základová deska k ničemu. Já bych do toho nešel... Kamarád koupil pozemek s projektem a asi i s povolením stavět a MUSEL postavit ůplně stejný dům !!!! Hlavně prodávající bude chtít zaplatit tu základovku takže se vám zvedne cena pozemku...
Odpovědět
Profilova fotka
jde to velmi těžko, ale nedokážu poradit, když nevidím, jak deska vypadá. Rozestavěných domů, bych se ale obecně bála. Nevíte, jak kvalitně je deska udělaná. při špatném založení nebo třeba vadné kanalizaci, to může být obrovský problém!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Mám víceméně podobný dotaz, přemýšlíme o koupi pozemku se základovou deskou a stěnama cca do metru výšky.. projekt se nám líbí, takže bychom ho zachovali a postavili to, co je rozestavěné. Pro více informací je to tento http://www.reality10.cz/nemovitost/19... Rozhodujeme se zatím mezi tímto a starším RD k rekonstrukci, ale do toho se mně osobně nechce - myslím si, že do starého budeme pořád vrážet prachy..
Odpovědět
@ivisek_a_kubicek Za ty peníze to nevypadá špatně..pochopitelně jméno obce jsem slyšel poprvé, takže nevím jaká je to lokalita a nemohu soudit jak se bude v obci bydlet. Takže pokud Vám vyhovuje "adresa" tak za mne ANO. Mimochodem část loga realitky v přízemí vytvořilo něco jako velodrom v místnosti zcela vpravo... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@fotrtom nj, je tam :-D takhle jsem na tu nulu nekoukala :-D :-D lokalita nám vyhovuje, je to od nás kousek a docela to tam žije :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivisek_a_kubicek nevím no, na první pohled to je dost zfušovaný, cihly jsou naplácanýá jak jim to šlo asi pod ruku a nevídím žádný přesah přes desku, tudíž nepůjde tolik zateplit deska.... ale cena to je jinak pěkné, pokud jsou v poho přípojky a kanalizace, tak je to asi ok....
Odpovědět
Profilova fotka
@ivisek_a_kubicek kolik v této obci stojí m2 pozemku?
Odpovědět
@ivisek_a_kubicek pokud se vám ten dům líbí, tak proč ne... ale chtěla bych vědět, proč ho prodávají, zeptala bych se i sousedů, co o tom ví (třeba ví, že jsou deska, kanalizace atd.. blbě založené) ... chtěla bych vidět fotodokumentaci, stavební deník, firmu, která jim to stavěla.... a zjistila bych si, kolik bude cca stát dostavba (nechat třeba spočítat podle projektu, při vybavení standardem, příp. dle vašich požadavků)... podle mě se do 2 mil. s firmou (jak uvádí v inzerátu) nedostanete..
Odpovědět
@ivisek_a_kubicek jo a nechat zaměřit, jestli vše odpovídá projektu a někde jim to neujíždí
Odpovědět
Já bych se třeba bála i toho, jak hluboké jsou základy, jaký beton byl použit do desky,... Prostě bych do toho nešla.
Odpovědět
Profilova fotka
já koupila stav. pozemek i s platným st. povolením a se základy pro dům od původ. majitele. Projekt jsme předělali úplně na jiný dům, jen jsme zachovali půdorys a původní základy jsme použili někde vyspravili atd., ale byli fakt bytelný stavěný před 22 lety a to se beton ještě dělal beton zbourat by to snad ani nešlo. Zkontrolovalo to dost lidí co tomu rozumí a verdikt byl můžeš na tom stavět bez problémů. (na vysvětlenou-oni to zdědili po rodičích kteři tu chtěli stavět a nějak se k tomu nedostali a jim se tady nelíbilo-Pražáci) Proto těch 22 let a platné st. povolení mám jen jsem udělala změnu stavby před kolaudací a zítra příjdou zkolaudovat! Tak snad to bude o.k.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@keila teď se tam snad nic neprodává, tak netuším..
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape už jsme s makléřem jednali, když to stálo 800.000,-, má veškerou dokumentaci, i faktury, takže v tom by snad problém nebyl.. máme známé stavaře, tak se to s nima chystáme "zkonzultovat"..
Odpovědět
Profilova fotka
@dracula tak to bychom ani nevěděli u starého baráku, co tam všechno dali... teď jsme se byli v jednom podívat a v pokoji byla shnilá podlaha a pod ní už jen hlína...
Odpovědět
@ivisek_a_kubicek No právě! Takže já bych raději šla do pozemku a postavila si od základů kvalitní dům. Tohle je takové pro mě nepřijatelné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?