Je mozna výjimka?

Profilova fotka
Zdravim, mame k dispozici stavební pozemek cca 400m2. Je mozne zazadat o vyjimku, kdyz je na samostatne stojici RD potreba minimalne 500m2? Ma nekdo zkusenost? Děkuji. Chceme stavet mensi domek a vsechn, odstup, by byly náležitě dodrzeny.
Odpovědět
Zalezi na obci/meste ci schvali alebo nie. Druha otazka je, ci v lokalnych regulativach maju pravomoc taketo pravidlo urcit.
Odpovědět
Těch 500 se vás možná ani netýká, jde o to, ve které části dle Územního plánu v obci pouemek leží. Musíte vyrazit na obecní úřad. My máme v obci min. 1200m2 pro vymezování pozemků, ovšem v nové zástavbě. V centru obce(u dříve vzniklých pozemků, tedy ve starší zástavbě, tam není žádná podmínka). My jsme díky tomu postavili naprosto bez problémů na 800 m2(ani jsme nemuseli žádat obec o výjimku) , což sousedi o ulici vedle už nemohou. (Mají,, nové " pozemky, tedy 1200 m2 minimálně) Předpokládám, že to u vás bude podobné, řeknou vám to na OÚ. U staší zástavby musíte jen splnit koeficient zastavěnosti. U vás to vypadá na 0,6, tedy můžete zastavit celkem max. 60% pozemku. Ale to už si pohlídá stavební úřad.
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně si myslím ze je to málo na dům těch 400m2 to bych se radši podíval po větším. Mám rad prostor, teď se mackame v bytě 64m2 užitné plochy, ze začátku to člověku nevadí ale postupem času přijdou děti a už ten prostor je malý. Jako asi by jste postavily patrový třeba 10x10m tak pak zbyde 300m2 na zahradu tak se to taky dá no, záleží co vše chcete. Je pravda ze jsme měli zahradu 360m2 a bohate stačila. Teď máme pozemek 1600m2 a dům bude zastavena 150m2 tak se tam budeme hledat 😂. Každopádně jdete na město on ten pozemek nemusí být ani v zastavěném území a v tu chvíli je k ničemu.Preji hodně štěstí.😉
Odpovědět
Každá obec toto může mít nastaveno jinak, proto se obraťe na obec - potažmo na místně příslušný odbor územního plánování, tam Vám k uvedenému pozemku sdělí, zda je na něm vůbec možné stavět, co je na něm možno stavět ( chata, RD ) a pod.., jaká omezení, regulativy v daném místě jsou. Samotná velikost 400m2 je dost málo - měli jsme zahrádku uvedeného rozměru kde jsme měli zděnou chatku, ale to byl jen rekreační objekt a zahrádka. Na dům se mi to zdá málo, nevím jakou velikost a tvar domu by jste chtěli, ale při odstupech, které jsou vyžadovány - tzn. 3,5 m od hranic pozemku ( respektive 7,5 m mezi sousedícími domy ) tam nezbývá moc prostoru. Dům můžete postavit i blíž než 3,5 m od hranice pozemků, pokud na tu stranu není okno, na základě vyjímky ( stojí 5000,-Kč ), nemusí být dodržené ani ty dva metry.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?