Kam umístit dům na tomto pozemku?

Prosim o nazory, kam na tomto pozemku umistit dum. Tak jak je ted cervene se nam to nehodi
Odpovědět
1
2
Já bych ho dal doleva k silnici, ať mi z ní nečumí do zahrady a tam jak je to teď bude krásný zadní příjezd.
Odpovědět
Vlevo nahore neni silnice, je to ochranne pasmo plynu, zatravnene. Dat ho vlevo je asi nejlepsi reseni, ale nejak nedokazu vstrebat, ze bude prijezdovka strasit pres celou zahradu, co teprve pripojky tahat az dozadu...
Odpovědět
@josephporta proč vám nevyhovuje, tak jak je to teď na nákresu?
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím a musí to být tento dům? Sem by se hodil dům co bude do L podél horní a pravé hranice. Otevřete si zahradu a příjezd bude za domem, vstup z východu je ideální.
Odpovědět
@libcaa Aha to je jiná, já myslel že je to silnice. @atilius Protože jak jsem psal. Nechtěl bych aby mi bylo vidět do zahrady. Ale jak bylo napsáno, není to silnice, Tak bych nechal dům jak je
Odpovědět
@josephporta můj dotaz směřoval na @libcaa :) Osobně mi nevadí, že mi někdo kouká do zahrady, ale to je věc nějakého osobního nastaveí.
Odpovědět
Protoze tento ma okna na jih, kdyz ho nechame takhle, budeme koukat na prijezdovku a zahrada bude za domem. Chceme mit obyvak na jih a videt z nej na zahradu, takze idealne ho postavit vlevo, ale zas ta prijezdovka pres cely pozemek... no je to bludnej kruh zda se mi. Jiny dum tak, aby byl co nejvic prosluneny, jsme nenasli, budu rada za inspiraci, jakoukoliv
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@libcaa no on je to úzký dlouhý pozemek, to je nejlepší oslovit projektanta s hrubou představou a nechat si udělat individální návrh. Počítám, že to má být přízemní dům?
Odpovědět
@libcaa Tady asi rada není, musíte se něčeho vzdát. Buď jiný dům, nebo jiný pozemek, nebo oželíte "jižní zahradu", nebo budete mít příjezdovku přes celý pozemek. Ten dům vám někdo nakreslil? Zkuste architekta, třeba vymyslí něco přesně na míru vám a pozemku a bude se vám to líbít. Myslím si, že byste klidně mohli mít obyvák na jiho-západ s terasou do zahrady, když nebude dům moc členitý a nebudete si s ním stínit, tak budete mít krásně prosluněný pozemek, obyvák i terasu.
Odpovědět
Profilova fotka
@libcaa aha takže patrový dobře :), na tento pozemek bych to takhle také nechtěla. Napište ještě šířku toho pozemku a toho návrhu - pro lepší představu co se tam hodí. Jaký máte rozpočet na projekt? Tento by o 90° otočit nešel že? bude už na ten moc široký...
Odpovědět
Napadlo mě, co nechat na místě, co je dům jen garáž a dům přesunout? Není to 100% praktické, ale mohl by to být kompromis.
Odpovědět
Článek se načítá
Pozemek uz je koupeny, takze tam je to jasny, je siroky 20m a dlouhy asi 50nebo60. Dum je 13x20 cca. Projekt je zatim v zacatku
Odpovědět
@atilius o tom nechce manzel ani slyset...
Odpovědět
Jinak na jihu pres dve rady domu je vyhled na protihlukovou stenu, za ni dalnice, na zapad je pres dalsi dva domy vyhled na fabriku, na severozapad je vyhled na kopec Lovos, takze teda asi jiny dum do L, ale nebude prosluneny ani dum, ani moc terasa :/
Odpovědět
@libcaa Tak v tom případě rozhodně všechno směřovat na SZ....přece nebudete zírat z terasy do zdi, nebo na fabriku. A ze západu vám bude svítit ažaž a obyvák je stejně přes celou šířku domu, takže bude mít i jižní okna. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@libcaa dobrá projekční kancelář Vám to vymyslí, 20 m není moc na to, aby jste hned našla typový projekt, co se tam bude hodit. Ale ještě hledejte, zkuste zadat do googlu dům do L, ono Vám tohodí spoustu odkazů, obrázků, a procházejte, co se Vám tak líbí. Každý projektant Vám pak v řádu za 50 tis. upraví půdorys co najdete pro stavební povolení. A za trochu více Vám udělají projekt na míru. Já to skoro vidím, u příjezdu garáž, a dům víc protáhnout do zahrady. Tento uzavřený se tam prostě moc nehodí. Ale já jsem jen dopravák, chce to někoho přes domy :). Pro garáž je to místo, kde ji te´d máte ideálně od toho bych se odrazila , dala bych ji blíž k vjezdu (stačí 5 m od hranice pozemku, pokud nemáte v územním plánu jiné podmínky) a od ní dál dům. Za ní bude dobrá technická místnost, schodiště a podobně a do zahrady směrem na západ poběží dům s okny na jih.
Odpovědět
Soused vedle ma nudli, kazdy nad tim krouti ocima, ale asi dopadneme stejne :D
Odpovědět
@libcaa Spočítejte si s manželem na kolik vás výjde jen cesta a parkovací místa tím, že dům přesunete plus zabraná půlka zahrady betonem. Ještě bych si dokázal třeba představit , že budu mít garáž, jak jsem psal, a podél plotu třeba zatravněné dlaždice pro občasné dojetí k domu., aby člověk při balení na dovolenou nemusel lítat přes celou zahradu. Myslím, že někde nějaký kompromis budete muset udělat a pak záleží, co z těch věcí je pro vás nejdůležitější.
Odpovědět
Profilova fotka
@libcaa na každý pozemek se dá udělat hezký dům, je to jen otázka času, já našla během 5 min. několi, co bych jen upravila a stavěla na webu je spousta inspirace ;). Ale jak chcete.
Odpovědět
Domy projizdim od srpna, co jsme koupili pozemek, tenhle dum byl vicemene laska na prvni pohled, chteli jsme ho na pozemku vpravo, trochu pootoceny nez je ted, ale to dle vyhlasky o proslunenosti pry nejde
Odpovědět
Profilova fotka
@libcaa tak ho vemte k dobrému projektantovi, on Vám ho upraví tak aby se na ten pozemek hodil.... (kamarádi hledali vhodný typový projekt 3 roky, takže 3 měsíce to vůbec nic není ;) nám ho kamarádka n amíru vymyslela za čtvrt roku...)
Odpovědět
Chteli jsme pristi vanoce bydlet, takze to asi pada :D
Odpovědět
S projektantem mame schuzku, uz o tom vi, ze to umisteni jak naznacil, ze tak to nechceme, tak uvidime, co bude mit za napady. Tak.prave hledam napady i jinde
Odpovědět
Profilova fotka
@libcaa dobrý projektant Vám měl říct hned, že se tam ten dům bez úpravy nehodí... Ale tak uvidíte. Když se otočí a do garáže by se vjíždělo ze stejného místa ale z té druhé stěny tak už se to tam nevejde? nemáte tam kóty tak to od oka nepoznám. Případně ho zkusit ještě modifikovat, pokud se Vám tolik líbí. Ale stihnout se to dodavatelsky ještě dá, do Vánoc to vymyslíte a do konce března máte stav. povolení (ohlášku i dříve). Jakmile chytnete půdorys můžete rozjet žádosti o stanoviska a ostatní věci kolem toho.
Odpovědět
Grrr komunikacni sum. Tak nakonec dum jde natocit tak, jak jsme puvodne chteli. Akorat kdyz to ted vidim, je mi lito za garazi dost nevyuziteho prostoru a diky te spicce je dum zbytecne moc v puli pozemku. Asi pryc s tim ze?
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
za mě rozhodně pryč a udělat podobně dům na míru do klasického pravého úhlu a oživit jinak - zajímavé patro, nebo co já vím co se Vám bude líbit. Ta zahrada by byla úplně mrtvý prostor, do garáže sice vjedete, ale úplně pohodlné by to také nebylo. Pan projektant se Vám asi snažil vyhovět a nacpat tam Váš dům. a ta hranice od pozemku 2436/5 může být jen 2 m?nebude tam tím směrech chtít okno? Počítám, že se na něm bude výhledově také stavět.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se nelíbí ani jedna varianta, ať ho dáte jakkoliv, zahradu máte hlavně vlevo, na tuhle nudli se nehodí. A jste si jistí, že vám stačí odstup jen 2 m od sousedů?
Odpovědět
Odstup 2m jde v prvnim pripade, nebyla by u kraje obytna plocha, ted u druheho obrazku si tim taky nejsem jista, v te spicce je mistnost, tudiz obytna cast a tam uz myslim musi byt 3m. Co se nevyuzite tahrady tyce, tak ta kratsi zed uplne vlevo bude prosklena a bude pokracovat terasou, tak by tolik zabita byt nemusela...? Okna z druhe strany v prizemi nebudou, v prvnim patre jen dve mensi na chodbe
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?