Kde začít?

Profilova fotka
Chtěli bychom si postavit domek na pozemku, který nyní patří mé matce. S převodem problém nebude. Bohužel nedávno byl v naší obci schválen územní plán a my do té doby ještě nedali návrh na změnu, takže musíme čekat na další schválení, které bude kdoví kdy. Zajímalo by mne, zda musíme čekat na změnu územního plánu nebo už můžeme dělat nějaké další kroky ještě před. Pozemek je momentálně veden jako orná půda.
Odpovědět
1. krok je zjištění co dovoluje úp dnes a co bude dovolovat po změně. 2. Doporučuji navštívit projekční kancelář a domluvit si s nimi službu na provedení studie zamýšlené stavby včetně získání a zapracování územně plánovací informace. Je to jen pár tisíc. 3. zažádat o vyjmutí pozemku z půdního fondu a změnu využití pozemku. OPět pomůže projekční kancelář.
Odpovědět
Profilova fotka
měli jsme to uplně stejně a postup byl takový, změna uzemního plánu+návrh na výstavbu jak bylo uzemko hotový nechali jsme si to zaměřit pak jsme hledali projektanta ten s nama šl na pozemek a dle něj navrhl projekt a stím pak na stavební uřad a začala lítačka
Odpovědět
Profilova fotka
územní plán obce nemění moc často, záleží na tom ,jak velká obec je. u nás třeba UP schválen 2001, změna 2005 a změna 2008 ted je UP nový 2014 města to možná mění častěji. v UP ale pozemek je třeba stavební a v katastru je třeba orná půda... takže prozkoumat dobře UP jestli váš pozemek není opravdu stavební
Odpovědět
Profilova fotka
Většina stavebních pozemků je orná půda, dokud se na nich nepostaví. Koukla bych do ÚP, třeba je pozemek v zastavitelné ploše obce a lze tam tedy stavět hned. Mě kdysi na úřadě radili u lesního pozemku.. vyjmout z lesní plochy a převést na stavební, tvářili se, že to lze i navzdory ÚP.
Odpovědět
Profilova fotka
Minimum je podivat se na web obce kde bude urcite k nahlednuti UP dane obce. Nejlepsi je ale pozadat prislusny stavebni urad o vydani uzemne planovaci informace, kde bude vse popsano konkretne pro vas pozemek.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?