Kolaudace čeho u předkupního práva

Profilova fotka
dobrý den, chtela bych se optat, mám pozemek, který jsem koupila od města - musela jsem se zavázat předkupním právem .... ve smlouve mam, abych bylo toto predkupní právo zrušeno musí být provedena kolaudace.... otázka zní, co nejmenšího potažmo nejlevnejsího lze na pozemku postavit, aby to mohl uřad zkolaudovat? je to garáž??? síte nejsou zavedeny, jsou na hranici pozemku... dekuji za odp.
Odpovědět
Záleží na tom, k čemu je pozemek určen, u nás se to většinou uvádí ve smlouvě - pozemek je určen pro stavbu RD s garáží a jedním púarkovacím stáním. Takže teprve poté, co se toto zkolauduje, je předkupní právo obce zrušeno. Je to právě kvůli tomu, že obce dávají většinou pozemky levněji a chtějí tím zabránit třeba developerům ve skupování.
Odpovědět
Profilova fotka
pozemek je veden jako zahrada, muže se tam postavit domek, už jsme meli i projekt... bohužel z toho sešlo a musí se prodat... cena byla tehdy 342 tis... cca 100 tis. upravy, kácení stromu, plot... + 140 přeplacení úveru... ted se ceny pohybují v techto místech cca za 700 m2 ... nechtela bych na tom tratit... ve smlouve mám zružení předk. práva kolaudací ... nic víc...
Odpovědět
Asi jedině se poptat na obci. Možná by vám do ceny zahrnuli to zvelebení pozemku, ale bohužel přeplacení úvěru ne. To, že jste měli nějaký záměr a sešlo z něj, asi obec zajímat nebude, a také nemůže.
Odpovědět
Profilova fotka
to je mi jasné... jen me zajíma jestli by to nešlo nejak obejít... treba přepsat na osobu blízkou ( sestru )...??? nevyznáte se v tom nekdo .. ??
Odpovědět
Předkupní právo nijak neobejdete, takže to jedině můžete prodat obci. Je to přesně z důvodu toho, co chcete udělat, prostě obec prodá levněji pozemek na stavbu a nechce/nemůže dovolit aby to někdo jen přeprodal...
Odpovědět
chápu, že život je proměnlivý a nedá se přesně nalinkovat ... zkuste zajít na obec a vysvětlit jim svoji situaci ... lidským způsobem ... taky bych se poptala, jestli vědí o nějakých zájemcích, kteří se na obci ptali po stavebních pozemcích a pak to zkusit zkloubit, jestli mi rozumíte ... ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?