Kolik stojí napojení na inženýrské sítě?

Profilova fotka
Ahoj všem, kupujeme pozemek, který má inženýrské sítě na kraji pozemku. Barák bude stát 4m od kraje pozemku. Na kolik vyjde dotažení a napojení? Nemám vůbec žádnou představu :-/ Děkuji za info.
Odpovědět
@pawlina Tak to by mě taky zajímalo. My ale jsme už v té fázi, že se to asi za chvíli dozvíme. Ale jinak vůbec netušíme.
Odpovědět
@pawlina @u1230 Ahojky holky, tak nás vyšlo připojení plynu (cca 10 m) na 18.500Kč - čistě jen napojení, nepočítám výkopové práce atd. Připojení vody asi na 7.500Kč plus šachta od vodařů cca 8.500Kč a napojení elektřiny 12.500Kč. Snad vám to aspoň trošku pomůže :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My zatím víme jen elektřinu.. 12.500 Kč. Ale máme reálnou naději, že ten poplatek za příkon už kdysi zaplatil developer. Vodu máme vlastní a plyn tam není :-) Ale zas musíme vybudovat čističku a na vodu a kanalizaci se připojíme, až to obec zbuduje (v podstatě povinně)
Odpovědět
Tahle otázka je příliš obecná a nedá se přesně odpovědět. Záleží co všechno chcete do ceny zahnout a které sítě připojujete. Předpokládám, že el. proud a vodu, ale to ostatní? Jakou máte kanalizaci? Jak s plynem? Co dešťové vody? Začít musíte projektem. Někdo to má v ceně individuálního projektu, ale pokud kupujete typový projekt, musíte si nechat osazení na pozemek a přípojky dodělat. Pak počítejte cca s 15 000 Kč. A pak budou další poplatky, jak už tady bylo i naznačeno, aniž sáhnete na vlastní práci. Při třífázovém proudu je to 500 Kč na ampéru za rezervaci výkonu (zpravidla 25A a tedy 12 500 Kč). Stavba sloupku s elektroměrem odhaduji od 2 000 Kč, ale pokud chcete nějakou, která esteticky bude ladit např. s plotem, bude to asi víc. Vlastní vedení na vzdálenost 4m je pak už docela pakatel. Kabel za cca 400 kč a k tomu výkop se zásypem - myslím, že do tisícovky, dvou se vejdete. Vodařům se platí cca 5 000 Kč za napojení. Pokud to nemáte dál než 50m, nepotřebujete ani vodoměrnou šachtici, takže zase jen vedení a hlavní ventil. Určitě se dá vejít do několika málo tisíc. S kanalizací je různé - pár tisíc pokud je vybudovaná a vy se jen připojíte, ale taky třeba 30 000 za ČOVku a dalších cca 10-15000 za výkop a její obbetonování, pokud tam kanalizaci nemáte. Otázka plynu? Otázka dešťových vod a případné vsakovací jímky?....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?