Koupě pozemku, jak zjistím, kde je voda a kanalizace?

Profilova fotka
Prosím, v pátek máme jít složit zálohu na pozemek..ale makléř neví kde je šachta na vodu a kanalizaci..na plyn a el. je antoníček...už jsem mluvila z obcí, i s se stavbením odborem na městě...Jak zjistím kde ja voda a kanalizace a jak a za kolik se připojím? Silnice je od obce i chodník úplně nový....Čekala jsm že za tu tučnou provizi dostaneme všechny informace, ale dostala jsem jeden telefonní kontkakt kde si to mám zjistit. O pozemek stojím, to je kámen úrazu, jinak bych držkovala..)))Děkuji
Odpovědět
@lajlinka78 Myslím, že na stavebním úřadu by mohli mít zakrasledny sítě, došel bych se tedy ptát tam. Já to u našeho pozemku takto ověřoval a pak ještě jsem se ptal sousedů v ulici a jeden věděl, kde je vše.
Odpovědět
Ahoj, na stránkách ČEZu, RWE, O2 - vyhledej existence sítí. ČEZ mi odeslal celkem rychle, RWE cca 20 dní a O2 to nepřišlo vůbec, musel jsem tam zavolat :) Ale pokud to není tvoje asi ti nic neřeknou... DOPORUČUJI před složením zálohy tohle necha zjistit!!! Pokud o prodej makléř stojí, měl by pro to něco udělat. Makléři jen straší, že mají dalsí kupce ap. jsou to finty.... A když už jsem u toho, pozor na společnost finnem.cz máme s nima velmi špatné zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 Na stavební úřadě by to určitě měli vědět i na obecním, ale vždycky se najde i nějaký soused. Určitě si to dopředu zjisti, protože kdyby některá přípojka byla daleko, tak se vám to může pořádně prodražit.
Odpovědět
@lajlinka78 Nejjednoduchsi, a meli jsme to i my - dat do rezervacni smlouvy, ze k podpisu kupni smlouvy dojde az v momente, kdyz budes mit tyto informace k dispozici. Je to snad i povinnosti maklere mit k dispozici zakresleni IS (pokud prodava pozemek vcetne IS). My to tak meli, vybavovali jsme si to sami a zaroven jsme si tim splnili 1. kolo vyjadrovacek pro ohlasku...Ted ale kdyz to znova ctu...davas zalohu na pozemek nebo si jej rezervujes?
Odpovědět
@linee No právě v tom bývá problém. Většina realitek nemovitost zarezervuje až po zaplacení zálohy. Podmínky sice do rezervační smlouvy lze dát a pokud nebudou splněny, žádat zálohu zpět, ale ...... víme, jak to chodí. Když zálohu nevrátí dobrovolně, zbývá jedině soud a to jak víme, je běh na dlouhou trať s dalšími náklady a nejistým výsledkem. Pokud o pozemek @lajlinka78 opravdu stojí, nezbyde asi nic jiného, než urychleně sami zjistit, jak se věci kolem sítí mají a podle toho se rozhodnout. Hodně štěstí, :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky moc děkuji, tak jsem dnes zajela na vodu, kde mě po telefonu slíbili že plánky mají, nakonec jsme neuspěla, ale zastavila jsem se v obci kde jsou na plánku zakresliny připojky na pozemku někde ve skruži..takže jsou jen zasypané. A paní z města mi poslala ÚR. A dokonce))) dnes nám makléř poslal fakturu za zaplacené všechny sítě přímo na pozemek.--uf.. Takže za půl hodiny jedem podepsat..a pak děj se vůle boží..))))
Odpovědět
@lajlinka78 Neboj, my to meli taky tak. a kdyz uz mas IS na pozemku, muzes zacit do 2-3 mesicu stavet:) DRZIM PALCE :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?