Koupě pozemku - jaké dokumenty vidět před podpisem?

Prosim o radu - vcera jsme se byli podivat na pozemek a moc se nam libil, tak jsme to volali realitce, ze ho chceme:) No, pan nam oznamil, ze supr, ale uz ma na pozemek frontu, jsme ale prvni, kdo rekl ano, takze chce, abychom do zitra (cili dnes) podepsali rezervacni smlouvu. Nemame ale zjistenych hrozne moc veci - zda na pozemku stavet (je to zemedelsky pudni fond v jiz zastavenem uzemi, ale preci), zda jsou zkolaudovane IS OK a pod. Chceme to vsechno pozjistovat, ale do dnes asi nestihneme, zaroven nechceme prijit o pozemek. Jak jste to resili vy? A osetrili jste to nejak v te rezervacni smlouve (kterou jsme jeste nevideli)? Jake dokumenty jste pred koupi chteli videt? Nas napada samozrejme vypis z katastru, kolaudacne rozhodnuti o sitich, seznam vecnych bremen prijezdove cesty, povereni, ze realitak muze ten pozemek prodavat a asi uz nic:( Mate prosim nejake rady, tipy a triky, abychom se nepopalili?
Odpovědět
Profilova fotka
No nevím, na mě by to bylo asi strašně na rychlo a bála bych se že realitka ho chce jen rychle prodat (ty řeči že jste ve frontě). A myslím že rezervační smlouvu by vám měli dát dřív než jí podepíšete...(my jsme jí měli- měli jsme možnost donést jí k právníkovi na konzultaci apod.) Konkrétní radu ohledně papírů vám bohužel nedám (u nás tyto věci zařizoval manžel), ale dala bych si opravdu velký pozor když je to takhle na rychlo...nevím nevím :-(
Odpovědět
Profilova fotka
V žádném případě nepodepisovat nic takhle na rychlo !!!! Do katasru se nechá nahlídnout na internetu, to je první věc, pak zajít na příslušný stavební uřad, zda se tam může stavět a za jakých podmínek, pak zda na pozemek či příjezdovku není věcné břemeno atd... Ve frontě jo v dnešní době :-D když je problém něco prodat :-D no nevím... chce to obezřetnost, přeci jenom nekupujete rohlíky, byť jen podepíšete rezervační smlouvy kdy se zavazujete zaplatit nějakou částku.....
Odpovědět
Podle mého Vás chce realitka jen přitlačit ke zdi a rychle vynutit podpis rezervačky. Koupě pozemku přece není jako koupě housky, vše se musí promyslet, oběhat, zkontrolovat. Taky není na škodu hodit řeč s potenciálními sousedy, kolikrát nám naprášili takových věcí, že jsme si koupi hned rozmysleli. Rozhodně bych nepodepisovala nic před návštěvou stavebního úřadu.
Odpovědět
My jsme s manželkou kupovali nedávno pozemek a realitka nám taky řekla, že jsme ve frontě a že za dva dny tam pojede s dalšíma zájemcema.Takže jsme měli dva dny na to zjistit si co a jak.Už to byl stavební pozemek.To byla pravda.Stavební úřad nám to potvrdil.Žádné věcné břemeno tam nebylo hlášený.Starosta té vesnice nám ukázal plány, a také to bylo v pohodě, jen za hranicí pozemku vedla meliorační roura v zemi.Pak jsme šli na Povodí Vltavy, kde nám ukázali plány.Ta meliorační roura byla zakreslená za hranicí pozemku.Takže v pohodě.Kopnem tam do země, a co nenajdem....ta meliorační roura, pětistovka, jde úhlopříčně přes náš pozemek, a přetíná nám přesně to místo, kde měl být barák a swtavět se dá prý až 3 metry o dní...Takže přes všechno zjišťování a šéfování se nám stalo toto.Radost :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?