Koupě pozemku na hypotéku

Profilova fotka
Ahoj stavebníci. Máte někdo prosím zkušenost, jestli se vůbec dá koupit pozemek na hypo? Právě se o to snažím a dostávám stále nové a nové požadavky z banky.. územní rozhodnutí (tím myslí územní plán, ne? A ten je veřejně dostupný na netu) anebo potvrzení ze stavebního úřadu, že je pozemek určený ke stavbě. Dále chtějí stavební povolení na sítě (to prodávající nemá, kde to mám takhle rychle vzít?) Pak povídali něco o odhadu.. A přitom jsme se původně domluvili, že si "jen" navýším hypo, kterou mám na byt, protože mi to vzhledem k odhadu bytu vyjde. Přesto vyžadují šíleně papírů a já se obávám, že to nestihnu koupit, protože rezervační smlouva je na omezenou dobu. Realitka od toho dala ruce pryč, nic nemá :-| Co s tím?
Odpovědět
Ahoj, mám tady složku od M-Bank, kde si chceme brát hypo na pozemek my. Chtějí rozhodnutí o územně plánovací informaci (není to to samé, co územní plán), kupní smlouvu nebo její návrh, smlouvu o úschově, žádost o hypo úvěr, výpis z katastru, nabývací tituly k pozemku, odhad ne starší než 6 měsíců (k tomu nám dali i seznam odhadců) a pak klasicky doklady a příjmy.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak náš poradce kromě toho všeho přišel ještě s potvrzením o příjezdové cestě, potvrzením o připojení k sítím. Jinak kupní smlouvu, o úschově, výpis, nabývací titul.. to všechno problém není. Odhad snad taky ne, museli bychom doufat, že odhadce nepůjde pod cenu. S příjmy problém není.. už jsem z toho nějaká utahaná
Odpovědět
Ahoj, jestli tomu dobře rozumím, tak máte hypotéku na byt, ve kterém teď žijete a chcete si brát hypotéku na pozemek? Byt pak prodat i s hypotékou a začít stavět dům zase na novou hypotéku? To by byla totiž naše situace a já zjišťuji, zda se to dá takhle udělat. Tak se chci jen zeptat, zda jsi si o tom už něco nezjišťovala? Moc děkuji za případnou odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
@everytimes Ten byt, co mám na hypo, prodávat nebudeme, ten budeme časem pronajímat. Budeme prodávat byt, který teď kupujeme v privatizaci.. no je to děsně složitý. Jinak problém s další hypotékou není, pokud na to máte příjmy. Jak mi bylo v bance řečeno, můžu mít několik hypoték, když na to mám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, zajímalo by mě, zda jste někdo kupoval pozemek bez sítí na hypotéku? Nejsou s tím problémy a co vše banka potřebuje, aby hypotéku schválila? Uvažujme o koupi pozemku mezi dvěma zástavbami.
Odpovědět
Profilova fotka
Kupovali jsme teď, ale byla tam elektřina. Banka právě ty sítě dost dlouho řešila, chtěli potvrzení ze SÚ, že je pozemek stavební a do mailu jsem jim psala, jakou mám o sítích představu a zda jsme schopní je financovat z vlastních zdrojů
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Elektriku by jsme museli tahat od sousedů, vodu studnou, odpad septikem. Takže tohle by jsme si museli zaplatit ze svého, aby nám pak banka odklepla hypotéku na pozemek a dům? Nebo stačí jenom povolení ze SÚ?
Odpovědět
Profilova fotka
@marrsik Každá banka to má jinak. U nás se o sítě dost zajímali, pokud tam nejsou, banka zřejmě bude chtít mít jistotu, že tam vůbec přivedeny být mohou. My jsme hypo na dům už nezjišťovali, to budeme financovat ze svého, chtěli jsme jen 100% hypo na pozemek. A dělali si odhad pozemku, chtěli vyjádření SÚ, že se jedná o stavební pozemek, chtěli vědět, co je tam za sítě a jak hodláme řešit to, že tam voda a kanalizace není.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici díky za info. U nás totiž zasíťované pozemky nejsou, takže musíme koupit bez síti a ty si udělat sami. Tak mě jen zajímá, zda je to přes hypo vůbec reálné. My si ji budeme brát u ČMSS. Budou to nervy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Nevim esli se ptam ve spravne foru, ale nemohu najit.. Poda mi nekdo info k tomu, jak se postupuje? Mame hypo na pozemek a budouci dum. Pozemek koupen, zaplacen, vlozen navrh na vklad zastavniho prava pro banku. Mno a ted mam take tu kupni smlouvu, mohu ja ji tam odnest jen jako ze jdu okolo, nebo k tomu musi byt take navrh na vklad? Vycetli jsme take, ze to muzeme tak udelat az po 20 ti dnech od toho prvniho navrhu na vklad. Asi jsem z toho jalova, ale nebude nikomu vadit, ze chceme ten pozemek prepsat na sebe ikdyz je tam zastava na tu banku? Nevim uz ani jestli mluvim srozumitelne, o co mi uplne jde :-/
Odpovědět
@ellfka Kupní smlouvu můžete vložit pouze spolu s návrhem na vklad vlastnické práva. Návrh na vklad - stačí aby byl podepsán jedním z navrhovatelů (tj. stačí Váš podpis) a Kupní smlouva musí mít podpisy kupující i prodávající strany úředně ověřené. Pokud již tedy dle znění KS nastaly podmínky pro vložení smlouvy do katastru, můžete tam zajít, ale předtím si vygenerujte návrh na vklad, který podepíšete.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme z duvodu,ze pozemek jeste neni zasitovany, radeji zvolili financovani uverem + vl prostredky. Budeme si brat asi uver od burinky, z vlastnich penez zasitujem a az budem brst hypo na dum,tak nam stavebni pozemek (tzn uz s vybudovanymi sitemi a prijezdovkou)banka pod to vztahne jako zastavu. Takze se necha ocenit a jeho hodnota bude brana jako vlozene vl.prostredky do stavby Nez bychom se dohadovali s bankou, ktera chtela milion kravin,tak jsme zvolili tuto variantu
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@korodujicividle presne tak. Existuje na to i tiskopis, pani byla moc ochotna a navrh na vklad mi pomohla vyplnit. Kupodivu byli tak rychli, ze mi 3.ti den prisel dopi o tom, ze ten navrh probiha. Nic dramatickeho, asi jsem se do toho studovani moc zacyklila. Kazdopadne dekuji ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Prosím, mám asi hloupý dotaz, ale.. Chtěli bychom jednotnou hypo na pozemek a stavbu domu. Pozemek máme zatím na nějakou dobu v rezervaci. Lze vyřizovat stavební povolení/ohlášku i když pozemek ještě není náš? A co měření radonu,geodeti..? Vůbec nevím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?