Koupě pozemku s pruhem ochranné zeleně

Dobrý den,prosím o radu - mám zájem o koupi pozemku,kde je v územním plánu sice stavba RD povolena,ale od hlavní komunikace je pruh ochranné zeleně cca 10 metrů,která je také součástí územního plánu.Na stavebním úřadě nám bylo sděleno,že nelze přes tuto část vybudovat příjezdovou cestu.Máte někdo zkušenosti s něčím podobným nebo s udělením vyjímky z územního plánu? Moc děkuji
Odpovědět
to ten pozemek je dle UP k bydlení a nemá přístup? ten pás 10m je cizí pozemek podél?
Odpovědět
Řešili jsme něco podobného.Přesně na straně od silnice máme 5m pás na našem pozemku.Nejenže tam nemůžem nic postavit,ale je tam i omezení výšky plotu na 1.7m.Což je paradox,protože jsme tam chtěli dát 2m betonovej plot jako odhlučnění.Na změnu UP nemáme čas.Vjezd máme naštěstí jinudy.
Odpovědět
Ano,podle UP je k bydlení a pozemek patří majiteli,který nám ho celý prodá včetně onoho "pásu" co má město v územním plánu jako ochrannou zeleň - připadáme si jako v Kocourkově :-(. Momentálně na těch 10 metrech není nic - jen tráva a 2 pařezy,tak nevím,kde je problém,ale bohužel jiný přístup není....tedy je,ale přes cizí pozemek,takže nám to nic neřeší,navíc je to přístup z pole.. A na stavebním nám tvrdí,že vyjímka možná není - proto bych chtěla radu,zda to možné je nebo nám jen nechtějí vyjít vstříc.
Odpovědět
@iveta_89 Ano je určený k bydlení a pás by byl náš pokud pozemek zakoupíme.
Odpovědět
Musíte požádat o změnu územního plánu na obci.Jinak to nezměníte bohužel.My jsme to zjistili až když jsme pozemek koupili a museli posunout celý dům.Jsou tam i další omezení jak už jsem psal.
Odpovědět
@lagys díky. Nám by posunutí domu nevadilo,s tím počítáme,ale nedovolí nám ani přes to přejet nebo udělat příjezdovou cestu :-( to je ten problém.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?