Koupě stavebního pozemku, poradíte

Profilova fotka
Ahoj všem. Potřebuji poradit. Naskytla se možnost koupit pozemek. Inzerát zní: Parcela určena k výstavbě objektu pro rodinnou rekreaci - zastavěná plocha 70 m2, dvoupodlažní objekt se sedlovou střechou. El. kaplička na pozemku, vodu možno řešit vrtem a odpady septikem. Je to celkem 1014m2 a cena je bych řekla příznivá cca 340tis. Je to kousek od okresního města. Chtěli bychom domeček, do patra a zastavěná plocha by byla těch necelých 70m2. Máme to toho jít a co všechno by nás ještě čekalo za vyřizování. Pokud se někomu bude můj dotaz zdát divný, tak se omlouvám. Ale nikdy jsem nic nestavěla a nemám žádné zkušenosti.
Odpovědět
@lu.ci.e Prvni co bych zkusil zjistit je, jak to vypada v uzemnim planu - zjistit na prislusnem stavebnim urade. Chcete tam mit barak nebo jen vikendovou chatu? Pokud v inzeratu pisou 'objekt pro rodinnou rekreaci', je to hodne podezrele... :) Asi i proto tam je to omezeni na 70m2. Protoze jinak nevidim duvod proc to omezovat na tak malou stavbu u pozemku s 1000m2
Odpovědět
Profilova fotka
@lu.ci.e objekt pro rodinnou rekreaci je podle mě nezkolaudovatelný jako rodinný dům na trvalé bydlení, takže tam nejspíš nedostanete přidělené čp., ale jen če., takže tam budou i dost specifika např. co se hypotéky týče.
Odpovědět
@zmrz_lina Souhlas, podle me tam bude nejaky 'hacek'. Ono i cena 340tis za 1000m2 je hodne podezrela. My kupovali pred par tydny velmi podobny (900m2), ale stavebni pozemek za 1.6M...
Odpovědět
Profilova fotka
@mirekb ta cena by mi až tak podezřelá nepřišla, záleží na lokalitě. My jsme loni v březnu koupili 994 m2, 10 min. od okresního města, cca 30-35 min. na kraj Prahy, zasíťovanou stavební parcelu za necelých 400 tis.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?