Koupit pozemek vedle fabriky či ne?

Najde se tady někdo kdo ma pozemek vedle vyrobni haly či nějaké fabriky? Mame možnost odkoupit pozemek je velmi dobre orientovany, rovinatý, rohový a za skvělou cenu. Vedle stojí již nový postaveny dum a tento by byl poslední. Prozatim se další výstavba neřeší. Akorát pozemek se nachází vedle strojiren a maji tam velke solary, které jsou postaveny vedle pozemku. Místní říkají, že strojirny hlučné nejsou a pouze obcas se neco vyrábí venku, ale i přesto nás pár lidi odrazuje. Teda i skrz ty solary protože to narušuje okolní přírodu a jsou tak velke, ze i za nejakou dobu je stromem jen tak neschovame...
Odpovědět
Každá rada drahá... solary by mi asi nevadily (nehlučí, nesmrdí, neremcají... výhled bych neřešila), spíš ty strojírny. Zatěžuje jejich provoz nějak životní prostředí? Pracují tam i o víkendu? Nejezdí kolem vašeho pozemku do nich nákladní auta? Nám za zahradou bude jezdí ve všední dny vlečka s vápencem (asi 2 x za den v rozumnou dobu), taky jsme zvažovali. Pravdou je, že nám zatím připadá jako nejmilejší soused, o kterém o víkendu nebo mimo pracovní hodiny vůbec nevíme:)
Odpovědět
Záleží i na typu strojíren - jestli se tam neodehrávají i jiné procesy (emise chemických a dalších látek...). Vím, že než jsme se stěhovali, tak jsem si googlil kvalitu ovzduší. Měli tam i malé obce a bylo možné kliknout na obec a zjistit největší znečišťovatele a druh znečištění... To by mohlo pomoci
Odpovědět
to bych nikdy nekoupila, je to nejistota navždy, co tam v budoucnu bude, jakmile je to něco,kde se dá podnikat, může to být časem cokoliv. ale pro nás je priorita čistý vzduch a ticho
Odpovědět
Profilova fotka
Ne. Rozhodne ne! My bydleli 150m od dilen/male fabriky. 3 roky ticho klid. Pak se vyroba obnovila a rozjela- buseni, mlaceni, brouseni od 6h od rana do 18, klidne i dele a o vikendech. Zkouseli jsme po dobrem i zlem... (vedeli i o kazde kontrole z hygieny) Nastesti po je po 7 letech zrusili, ale... Tak ze nikdy nevite, jak to v budoucnu bude.
Odpovědět
Do toho bych nesla. Je to pozemek urceny k podnikani a to se v budoucnu nezmeni. Strojirny zkrachujou a buh vi, co tam budete mit potom. A nebo rozsiri vyrobu, postavi dalsi halu atd. Je to vzdy nejistota. Nehlede na to, ze pokud se treba stane, ze budete muset dum nekdy prodavat, uz jen timto aspektem ztraci na hodnote.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano je těžké radit. Měli jsme před panelákem výrobní firmu, kde se začínalo na ranní směnu, po 2letech přidali odpolední po dalších letech i noční....v létě větrali okny stejně jako my...takže si dokážete představit hluk ze vzduchových pistolí....Nevím, no, každý provoz se může změnit a nic s tím POTOM neuděláte. Asi bych nevolil pozemek kvůli ceně. Ale kvůli tomu jak se tam cítíte, přeci jen VY tam budete bydlet, vegetit, užívat si....
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě to také není pozemek vhodný k bydlení, pokud by ho člověk zdědil tak bych to ještě zvažoavala. Ale koupit ho nově to bych určitě neudělala. Bydlení má být klidné a bezpečné, alespoň pokud má člověk možnost volby.
Odpovědět
Za mě rozhodně ne, teď je tam tichá výroba, ale za pár let to může být všechno jinak....neriskovala bych to. Solární pole je sice hnusné, ale až tak by mi nevadilo.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz uz clovek kupuje pozemek tak tomuto bych se urcite vyhnul, nema cenu delat kompromisy hned na zacatku kdyz to clovek muze ovlivnit. Casem prijde cela rada veci, ktere uz bude muset clovek prijmout jak jsou ale proc hned na zacatku.
Odpovědět
Přidávám trošku z vlastní zkušenosti :-) Dostali jsme s manželem pozemek (zahradu) od babičky. Vedle toho pozemku v tu dobu už několik let stálo (a stále stojí) docela velká vinařská firma. Ve firmě se pracuje ve dne i v noci s tím, že v noci je tam ještě více hluku, protože nakládají sudy s vínem na ranní odvoz. A abych řekla pravdu, s manželem jsme se oba shodli, že nás ten hluk, který slyšíme jen při otevřeném oknu,oba dva spíš uspává a to máme okno přímo směrem k výrobní hale. Navíc si nemůžeme vynachválit to, že nemáme žádné sousedy. Z jedné strany firma, z druhé babičky zahrada. Takže ačkoliv máme asi 4 metry od baráku firmu, nemůžeme si vychválit ten klid :-))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?