Který pozemek vybrat?

ahoj, máme na výběr dva pozemky: 1) zelená louka, musela by se natáhnout elektrika cca 100m, stejně tak vybudovat cesta (místní komunikace zřejmě stačí štěrková, nemusí být asfaltka) cca 100 m, je zde na prodej dalších 5 pozemků a ty by přišli k hotovému v případě koupě, kanalizace a voda je na vlastním řešení. Autobus i obchod kousek, hned vedle fotbalového hřiště, cca 100 m je hlavní silnice. cena 324/m2. 2) udělaná příjezdová cesta na pozemku k domu. Základová deska, která by se musela zvětšit tzn. udělat starou desku v nové, z důvodu že stávající byla určena na garáž, tudíž chybí kanalizace a je nasucho uloženo ztracené bednění. nyní se zde kope nová kanalizace, elektřina čeká na poplatek, poté bude připojena. voda na hranici pozemku, nebo udělat studnu. Autobus i obchod kousek, z domu by hlavní silnice vidět nebyla, je hned za zatáčkou takže super. cena 600/m2 Oba pozemky mají téměř stejnou výměru, super orientaci. Který z pozemků je dle vás výhodnější (finančně i na práci) a proč? Všem děkuji za názory
Odpovědět
Nepíšeš nic o lokalitě, tak předpokládám, že je obojí ve stejné. U nás by vyhrála varianta č. 2.
Odpovědět
S vybudováním cesty to není taková sranda. Musíte mít projekt, ten může vyjít na slušnou částku, měla jsem nabídku i na 32tis s vyřízením, nakonec jsem sehnala za 14tis s vyřízením. Potom musíte mít obratiště, protože by Vám to hasiči nepovolili, to máte velikostně cca 3,5 x 10,5m, napojené na samotnou cestu stačí 3,5 na šířku. Potom odvod srážkových vod z cesty, my po celé délce cesty vsakovací rýha, s drenážní trubkou, která ústí do vsakovací jámy 2x2x3m, hydrogeologický posudek cca 5-7tis. a samotná realizace? pokud nemáte v rodině nějaké známé, nějakou firmu, tak to bude pěkná pálka. Vím z vlastní zkušenosti. a celé vyřízení trvalo cca půl roku, dříve Vám nevydají ani povolení na RD:
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud má druhý pozemek možnost připojení na kanalizaci, tak bych neváhal - s vlastní jímkou/čističkou jsou jen problémy. Hlavní cesta 100m je také příliš blízko (závisí na množství a rychlosti aut). Obecní voda je také výhodou. U mě by cena nepřevážila.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych volila variantu č. 2 - voda na hranici pozemku, elektřina a cena je také krásná. Nevím tedy v jaké lokalitě pozemky jsou ale například my platili 850/m2 a to jsme na severu čech-vesnice.... S budováním cesty k pozemku jsou jen problémy (přesně jak píše adula000), proto bych se do toho nepouštěla. Každopádně hodně štěstí s výběrem :-)
Odpovědět
Jak píše adula000 vybudovat komunikaci není žádná sranda.. a papírování k cestě už vůbec ne.. aktuálně to řešíme.. papírujeme (barák + cesta) už 18 měsíců (intenzivně) a povolení stále k nedohlednu.. Uvádíte, že cesta by byla i pro další majitele.. zjistěte si, na koho bude psaná, jak to bude s břemeny, s údržbou atd. Výdaji za PD to bohužel nekončí, počítejte dále s materiálem a prací a nezapomeňte na vyjmutí z půdního fontu!!! Což také není malá částka.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je potřeba koupit tak určitě 2. není-li tam jiná skrytá vada než ta deska a tou bych se nenechala limitovat a je-li to jen trochu reálne zdemolovala ji a začala od nuly. Jedničku bych to zvažovala jen v případě, že už to patří rodině a nespěchám na bydlení (nebo je to výrazně krásnější, klidnější, či co já vím jak pohádkové a zároveň stále nespěchám na bydlení :) ).
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodne bych chtel klidnejsi pozemek ne u hlavni cesty. Jestli date o 200/300 tis vic za pozemek, tak to za ten klid stoji. Jasne jsou to penize, ale to se da usetrit na stavbe vyjednavanim o cenach materialu a tim, ze si clovek neco udela sam. Vyhodou je vodovod a kanalizace (nas stala pripojka asi 12 tis a mame klid) :-) Navic bych mi dost vadilo, aby mi kazdou sobotu za plotem hulakali fotbalisti :-) Osobne bych starou desku zboural a postavil novou
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych volila č.2 i za vyšší cenu. Pokud plánujete domeček ideálně na furt také by mě obtěžovali hlučné fotbalové zápasy a tréninky, výhoda je i schovaná hl.cesta. Nemusí to být 4 proudovka nebo vytížená cesta do centra města, i tak to dělá hrozný hluk a toho prachu! Vím o čem mluvím, máme cestu kolem domu, byť jedna už vede jen k domečkům a té druhé brzdí provoz vlakový přejezd.
Odpovědět
Za me taky 2. Ale zalezi na mnoha vecech. Velikost pozemku.je rozdil dat dvojnasobek za 600 metru, nebo 2000m. Taky jak moc spechate...po mych zkusenostech bych zvolila nejjednodussi variantu.
Odpovědět
Taky jsem proti tomu pozemku s čutálistama :-D varianta č. 1 zní moc problematicky :-| (rozuměj určitě to jde, ale bude to dlouho trvat...)
Odpovědět
Máme chalupu vedle hřiště. Zapasy jsou jednou za 14 dni, jednou hrají doma, jednou hraji venku. Tréninky maji v patek navečer. Manžel trenér,syn hráč. Po dokopne ( ukončení sezóny) to nemá syn daleko, když tahne domů tátu. :-) :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?