Kus lesa pro soukromé sportování

Dobry den vsem. Mel bych otazku ohlede pozemku a pokusim se strucne nastinit situaci. Jsme parta kamaradu, co se zname jiz leta a sportujeme na ruznych mistech, nicmene vetsinou se potykame s problemem, ze kdyz se nam nekde zacne libit, tak bud nas mistni nechteji nebo se jedna o soukromy pozemek a vzdy nekdo aktivni nas ohlasi na policii a ta nas vykaze z mista, protoze se jedna o soukromy pozemek. A pritom jsme bezkonflitni, nic nenicime, nejsme hlucni a nijak na sebe zvlast neupozornujeme (asi je nase slusnost je sama o sobe problem). A nyni nas napadlo, ze bychom si koupili kus lesa pouze pro nas. Chteli bychom mit svobodu v tom, co si tam budeme delat, tzn. kdyz se rozhodneme postavit par radoby pristresku, nejake mensi zakopy apod. co vlastne hledame za pozemek? Lesy stoji do 50korun za metr, ale vetsinou vidim v katastru ze se jedna o zemedelsky pudni fond a jine zaznamy. Otazka tedy zni: Jaky typ pozemku bychom museli mit, nebo na jaky typ pozemku by bylo potreba koupeny pozemek prevest, abychom meli svobodu nakladat s pozemkem po jeho vlastnictvi dle vlastni vule? Omlouvam se kdybych nejak spatne formuloval svuj dotaz, nikdo z nas nema moc zkusenosti co se tyka vlastnictvi pozemku a problematiky kolem tohoto tematu a predem dekuji za vsechny rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@sportovec007 Tipuju že zahradu, nebo "ostatní plochu". Hrajete si na vojáky že děláte "zákopy"? Vlese nic takového jako zákopy a přístřešky neprojde, většinou jsou součástí jak honitby, tak je má na starosti pravděpodobně revírník a dřív nebo později vás někdo napráší, vaše nevaše. Jedině snad, že by onen "lesní pozemek" byl v těsné blízkosti chatové osady...
Odpovědět
Myslet si,že koupím kus lesa a budu si tam dělat ,co chci,protože je můj je pochopitelně nesmysl.Musíš se o les starat a dodržovat lesní zákon.Nesmíš oplotit a tím umožnit volný prostor,žádné zákopy a podobné nesmysly,musíš ho čistit a vysazovat nové stromky,pokud je to nutné.Pokud chceš sportovat,tak si nepořizuj les,ten je na práci.
Odpovědět
O les podlehajici zakonu nikdo nestojime, to uz vime, ze neni pro nas. Ke zvazeni byla moznost zmena typu pozemku, otazka zase v jakych pripadech to je a neni mozne. Zajem mame pouze o ten typ pozemku, ktery kdyz treba pul roku nechame bez povsimnuti, tak to muze byt vsem jedno. Par stromu se ale hodi, oploceni je taky faktor k zamysleni do budoucna. Nicmene uz vim, ze treba takovy pozemek k prodeji uprostred lesa pro nas neni vhodny. Ale co dal? Po cem bychom se meli divat?
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že by se ti hodil pozemek typu trvalý travní porost, dle možnosti takový, o který se léta nikdo nestará (to asi nebude poblíž žádného většího města), neboť takový bude - podle stáří - zarostlý náletovými dřevinami, ve větší nebo menší míře džungle, no a proto, že není veden v katastru jako les, nemáš vůči němu povinnosti jako vůči lesu, i kdyby tam stromů bylo stejně tolik nebo i víc, než v lese
Odpovědět
Super, to zni naprosto perfektne. Dekuji moc (vsem).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?