Lze odstoupit od kupní smlouvy na stavební pozemek?

Mate nekdo zkusenost s odstoupenim od kupni smlouvy? Pozemek byl prodany vcetne pripojek, voda vsak jeste neni zrealizovana.. v kupni smlouve se prodavajici zavazuje predat nam veskerou dokumentaci k elektro pripojce a vodovodni pripojce. Pri prebirani jsme nedostali souhlasy sousedu s vedenim vodovodni pripojky pres jejich pozemky. Rikal, ze si to mame obehnout sami. O to by mi tak neslo, ale je tam jeden problemovy soused, ktery nam podpis nechce dat. Chceme dat vedet prodavajicimu, aby nam podpisy dodal nebo odstoupime od smlouvy. Nez to odesleme, chci mit neco v ruce. Byl by v tomto pripade narok na odstoupeni? Dekuji.
Odpovědět
Myslím, že záleží na tom jak je to přesně v té smlouvě definováno, pokud jen tak, že vám dodají dokumentaci, tak se obávám, že tu máte a tak přijdete o zálohu, nebo po vás může vymáhat smluvní pokutu, podle toho co tam máte. Nicméně pokud vám soused nechce dát podpis, tak bych se ještě poptal na stavebním úřadě, jestli se s tím nedá něco dělat, i když pokud je to jeho pozemek, nevím..
Odpovědět
@rimmer zajdeme se jeste poptat, ale moc sanci tomu nedavam.. nejde o zalohu, pozemek jsme koupili cely, dokumentaci predal az po prodeji.. pred koupi nam dal k nahlednuti vsechny kladne vyjadreni..sami jsme si jeste overovali na vodarnach jestli tomu tak je a opravdu se muzeme napojit...zastavam ale nazor, ze pokud vsak pozemek prodaval zasitovany, melo by byt vse zarizeno.. rekla jsem si tech par sousedu obehame, necekala jsem ale ze narazime na nekoho neochotneho, kdo nas bude vydirat :-| svet jde fakt do ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?