Má to smysl?

Profilova fotka
Krásné odpoledne přeji :) Mám takový dotaz ohledně pozemku.. Máme jeden vyhlídnutý a chtěli bychom ho koupit.. Jenže netušíme, jestli se do toho máme pouštět, protože na druhé straně kopce, pod kterým bychom chtěli stavět, je vybagrovaný jíloviště (jíl se odvážel do cihelny, která teď nefunguje).. Máte nějaké zkušenosti s jílovým podloží? Určitě se tam bude držet voda, otázka jak moc, dá se tomu zabránit, nebude vlhnout dům i když bude dobře odizolován?
Odpovědět
Profilova fotka
Je to v pravé horní části, po pravé straně jsou ještě 2 stavby :-)
Odpovědět
@bojaboja a neuvazovali jste nad hydrogeologickem pruzkumu? moznosti by urcite byly (zelezobetonova deska, piloty) a treba drevostavba jako neco lehciho. Ale vse zalezi, jaka puda presne tam je. Nebo se poptat starousedliku...
Odpovědět
Profilova fotka
Jil neni takovy problem...tez ho mame... musite mit jen pekne hluboke zaklady a odvodnit si zahradu...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nevím kde se to nachazí ale u nas tady pobliž v vedlejší vesničce je stejná situace, přimo přez silnici se těžilo nevím co nejaký kamen. V pohodě tam stavi domy a většina tam stoji už let a let. Taky jil, ovšem my ho máme taky a dobrý. Prostě zaklady musi byt pevnější nám nařidili o něco širši pasy nu a samozřejme armatury trochu víc. :-) Ale nejsem odbornik jen písu co vidím. určitě bych se prošla dědinou a poptala lidi který tam bydli dele jestli to má nejaký vliv ..držím palce
Odpovědět
Máme postaveno také na jílu. Projektant se radil se statikem a doporučili nám o něco širší pásy a hlavně desku s pásy pevně svázat armaturou. V podstatě to co píše @oksanka07. Kdyby se prý dům měl pohnout, tak ať se pohne celý. U nás ve vsi se staví ještě jedna stavba a tam nedělali pásy vůbec, postavili na železobetonové desce, patrně také kvůli podloží. Do pilotů bych se nepouštěl, cena by byla nekolikanásobně vyšší.
Odpovědět
My mame postaveno na skale v jilovem podlozi. Mame podsklepeny dum. Sklep je betonovy monolit, zaizolovany. Jsme v zone, kde muze byt zemetreseni, takze cely dum je specialne vyztuzeny. Ale podle vysledku geologickeho pruzkumu na nasem pozemku byl spis problem s tou skalou nez s jilem. Ten je na houby hlavne v zahrade.
Odpovědět
My mame tiez postavene na ilovitom podlozi. Pasy sme nerobili, len zelezobetovnou dosku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?