Majitel sousedního pozemku

Mám pozemek, který sousedí s pozemkem jehož vlastníkem je Pozemkový úřad. Jedna se o starý zanedbaných sad. Na můj dotaz zda by jsem mohl tuto zahradu posekat, zbavit nepořádku náletových dřevin a uschlé vegetace mi odpověděli, že parcelu pronajímají, ale adresu nájemníka mi nesdělí. Mají na to právo a jak nadále postupovat?
Odpovědět
Za pozemek odpovídá majitel, to že ho pronajímá Vás nemusí zajímat. https://frankbold.org/poradna/zivotni...
Odpovědět
@tinabla No jo , ale já se potřebují s tím nájemcem spojit a dotázat se zdá se mu mužu o zahradu trochu starat.
Odpovědět
My měli taky něco podobného za plotem, řešila jsem to s paní na životním na úřadě, mimochodem byla velice ochotná. Měli by se spojit s majitelem a požadovat nápravu po něm a on třeba po nájemníkovi. Je dost divné. že si někdo pronajímá pozemek a nevyužívá ho. Pokud je vlastíkem stát měl by to úřad řešit, mě se podařilo do týdne zjednat nápravu, ale pozemek byl přímo města. Třeba se takto dopátráte kdo je momentálně uživatelem.
Odpovědět
Chci se zeptat, mezi námi a sousedkou není plot, který má stavět ona, takto jsme to před 5 lety dostali do projektu, my si svou stranu, podle projektu oplotili. Nyní začala dům pronajímat a střídá se to tady, jenomže nám díky tomu, že mezi našimi pozemky není plot, běhají psi a děti, co přijedou k ní na ubytování. Chci se zeptat, zda může pronajímat dům na dovolené, když není oplocený a my tím trpíme. Tohle se nám nelíbí.
Odpovědět
Ještě dodám, že jsme tím ztratili úplně soukromí, když co 2 dny je zde někdo jiný a běhají nám po pozemku. Je to oblast k bydlení, ne k rekreaci určená.
Odpovědět
@asistent zabetonujte pár sloupků, dejte pletivo a máte za pár korun klid..
Odpovědět
Tak neostava nic ine, nez si postavit vlastny plot podla svojich predstav. Stavba plotu nie je vymahatelna...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?