Maringotka

Dobrý den, chci si umístit na pozemek maringotku (oplocený sad vedený jako orná půda, maringotka na občasné přespání, schování se před deštěm apod). V územním plánu je uvedený text níže. Lze sem tedy maringotku umístit? Popřípadě co mám udělat, aby vše proběhlo legálně...? Řešit na obecním úřadě, na stavebním úřadě? Kam co ohlásit? Děkuji za odpovědi Územní plán: Plochy zemědělské - orná půda (NZ1) - Hlavní využití: plochy zemědělské půdy v kultuře orné půdy. Způsoby využití: Přípustné: v pravidelném sledu pěstování obilnin, okopanin, pícnin, technických a jiných plodin. Opatření zlepšující vodohospodářskou bilanci v povodí, protipovodňová a protierozní opatření, opatření zvyšující ekologickou, hygienickou i estetickou hodnotu území. Stavby a zařízení sloužící pro ochranu životního prostředí. Přípustná je změna kultury na trvale travní porost. Účelové komunikace pro obsluhu pozemků a k zajištění prostupnosti krajiny Podm. přípustné: nezbytné stavby a zařízení zemědělské prvovýroby, které mají přímou souvislost se zemědělským hospodařením v daném konkrétním místě, pozemky lesních porostů za podmínky, že nedojde k narušení ochrany krajinného rázu a zájmů ochrany přírody. Oplocování pozemků za podmínky, že je to nevyhnutelné pro chovné či pěstební účely a nedojde ke střetu se zájmy ochrany přírody a krajiny a organizace ZPF. Plochy dopravní a technické infrastruktury za podmínky, že přijde o nezbytná zařízení veřejného zájmu a nedojde k narušení krajinného rázu a životního prostředí. pěší, naučné stezky, cyklostezky, hipostezky za podmínky, že jejich trasování nenaruší organizaci ZPF a neomezí prioritní účel plochy Nepřípustné: umisťování ostatních nových staveb a zařízení, popřípadě rozšiřování stávajících pokud to není uplatněno v tomto územním plánu, snižování ekologické hodnoty území 6.4. Umisťování staveb a zařízení a jiných opatření pro účely uvedené v § 18 odst. 5 stavebního zákona Požadavky na umisťování těchto staveb v nezastavěném území nebyly Změnou ÚP č.1 uplatněny. Případné umisťování staveb, zařízení a jiných opatření pro účely uvedené v § 18 odst. 5 stavebního zákona je možné, pokud nedojde k narušení urbanistické koncepce obce, kompozitních vztahů v území nebude zaznamenán nežádoucí dopad na krajinný ráz nebo nedojde k překročení únosné kapacity území, kterou může být např. dopravní zátěž, hygienická únosnost území i bezpečnost v území.
Odpovědět
Proč by nemohlo, už to tam je navrchu, že Podm. přípustné: nezbytné stavby a zařízení zemědělské prvovýroby, které mají přímou souvislost se zemědělským hospodařením v daném konkrétním místě, To znamená, že maringotku, dáte si tam lopatu, rýč a já nevím co a splňujete podmínky. Z vlastní zkušenosti bych nic nehlásil, pokud to nechcete pojistit, už vidím, jak bude paní z katastru chodit a hledat, jesli tam nekdo má maringotku nebo ne... Nebude to nikdo zjisťovat a kdyby, tak to máte, že to je na nářadí a hlavně to není stavba ale přemístná věc, je to asi tak, jak kdybyste tam zajeli na 3 dni s karavanem. Jediná podmínka je asi ta, aby to stálo víc jak 2m od hranice pozemku, jinak je to bez problémů
Odpovědět
Profilova fotka
také si myslím, že můžeš, já bych to ale na rozdíl od předchozího názoru úřadu oznámila, a to s tím, že tam budou ty lopaty a nářadí, a také sklad na uchování výpěstků (aby ti nikdo nemohl říci, že ti stačí plechová bouda 1x1 metr)
Odpovědět
Jestli to neni vozidlo, pak je to vyrobek plnici fuknci stavby a budete ho muset stavebne zlegalizovat. Pokud tam je teda mozne ho umistit. Coz se mi moc jednoznacny nezda. Muzete si dat zadost o Uzemne planovaci informaci na Uzemni planovani a klidne se primo na tu konkretni maringotku zeptat (technicky list, nacrt s fotkou).
Odpovědět
@vladimir_sacha Děkuji za Vaši odpověď
Odpovědět
@esmeralda2 Děkuji za Vaši odpověď
Odpovědět
@puhelin Děkuji za Vaši odpověď
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?