Minimální výměra pozemku pro stavbu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zkušenosti, pokud je v územním plánu uvedena minimální výměra pozemku ( u nás min. 800 m, vybraný pozemek má 742 m). Šlo u někoho toto nařízení obejít jinak než zažádáním o změnu územního plánu (výjimka?)? Změna prý trvá vyřídit cca 3 roky a stojí nemalé peníze. děkuji za zkušenosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zasel bych na SU a zeptal se primo tam. Pokud nebude nekdo, kdo by to napadal, tak se da domluvit lecos.
Odpovědět
myslím, že SÚ je pouze orgán, který dohlíží (mimo jiné) také nad splněním Územního plánu, který si ale definuje Obec. Tudíž určitě bude potřeba případnou výjimku nechat schválit i Obcí - otázkou je, zda stačí podpis nějaké osoby nebo zda se to nebude muset nechat schválit zastupitelstvem ..
Odpovědět
PR8V2 6E NA SÚ ani na obci nám o žádné výjimce nikdo neřekl nic...jen tu změnu Územního plánu a že se na to ještě podívají... :-|
Odpovědět
tak pokud jste se na možnost (schůdnost) výjimky neptali, tak se ani nedivím, že Vám to aktivně nenabídli .... je to obdoba, jako když by vás chytl policajt za přestupek a sám Vám řekl, že by to šlo vyřešit domluvou :-) Určitě bych se na to ještě takhle cíleně zeptal s argumentem, že je tam odchylka ani ne 10% od stanoveného limitu ..
Odpovědět
Tak ptali jsme se na možnosti řešení,zda by to šlo i jinak než změnou ÚP a paní řekla, že ne...Tohle nám sdělila obec i odbor územního plánování městského úřadu...poté sem hledala řešení nebo zda se někdo setkal s tímhle problémem a našla, že jinde to šlo řešit výjimkou...Jde mi spíš o to, zda s tím má někdo zkušenost, kam se obrátit, podat atd...U nás na obci ani nevěděli, že tahle podmínka existuje....
Odpovědět
Profilova fotka
A není v územním plánu podmínka pro nově parcelované pozemky ? My to tak máme a místo 2000 podle ÚP máme stavební pozemek 1578.
Odpovědět
Profilova fotka
zkuste projít server www.uur.cz třeba něco objevíte, případně bych se tam i zkusila zeptat, na Vašem úřadu nemají proč Vám radit jak obcházet územní plán, který má své důvody. Ale chápu, že ta odchylka je malá. Přikoupit něco málo k pozemku asi nejde?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?