Na adrese domu co chceme koupit mají sídlo firmy - co stím?

Na adrese domu co chceme koupit maji sidlo firmy!? Co stim? Dve asi zanikle a jedna aktivni. Staci napsat do smlouvy at to vyresi stavajici majitel? A do kdy? Manzel to takto nechce koupit. Nemuzu to nejak popohnat na uradech sama? S majitelem je tezka domluva na vsem..
Odpovědět
Profilova fotka
@holubing na to bych si dal pozor, likvidace nekterych firem muze v nasem pravnim prostredi trvat i dlouha leta, stavajici majitel az vam to proda nebude mit zadny duvod k tomu aby se snazil to vyresit
Odpovědět
@holubing výmaz firem trvá velmi dlouho, někdy se prý táhne i roky. ty, co jsou zaniklé - to není problém - to jsme jednou řešili s právníkem, pokud stávající majitel sepíše a podá žádost o výmaz, nehrozí pak nic a nic z toho pro vás neplyne...ale pokud je jedna z firem aktivní, bála bych se, aby z toho pro mě pak neplynuly potíže. určitě bych trvala na tom, že musí být ke smlouvě přiloženo, že byla podána žádost o výmaz a zjistila bych si, zda ještě stále neexistuje právní nárok pro firmu, aby sídlo na dané adrese měla
Odpovědět
Profilova fotka
@holubing já se nedivím, že se mu takto do koupě nechce. taky bych do toho nešla :-(
Odpovědět
V každé standardní smlouvě od právníka je vždy řešeno i odhlášení TP fyzických osob a sídla právnických osob, většinou i pod smluvní sankcí 500,- Kč za den prodlení.
Odpovědět
Diky.. no je to blbe.. navic majitel uz ted nebere tel,tak co asi bude pak ze. Ale zas si rikam kdyz to bude ve smlouve.. a dum se bude bourat a budeme stavet novy. Nebo spis chteli jsme.. ale ted uz jsme zlomeni.
Odpovědět
@pucifal ale.jak zjistit zda nema smlouvu s firmou na x let?=/
Odpovědět
Profilova fotka
no hlavně smlouvy jsou jedna věc a jejich vymahatelnost pak druhá, že? :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokud majitel nezvedá telefony už teď, šla bych od toho. Pokud tam má firma sídlo a ještě to má jako majetek v účetnictví, nebude to záležitost na 2 měsíce.
Odpovědět
@holubing Smlouvu jakože nájemní? To by vám převodce měl sdělit, popřípadě ve smlouvě kupní stanovit smluvní pokutu- popřípadě odstoupení od smlouvy- za to, že vám nesdělí právní vady. Jiná věc je souhlas s umístěním sídla, kterou dává vlastník nemovitosti a je podmínkou, aby obchodní rejstřík sídlo zapsal- předpokládám, že jde i odvolat, tzn. jako nový vlastník byste mohli souhlas odejmout, pokud tam neexistuje žádný právní důvod (typicky ta nájemní smlouva) a poslat na rejstříkový soud odvolání souhlasu, ale nemám s tím praktickou zkušenost. Většinou bývá tohle ošetřeno v rezervační nebo kupní smlouvě, určitě bych být vámi investovala do právníka, obzvlášť pokud kupujete napřímo bez realitky- a i smlouvy od realitky bych si nechala prověřit. A jak píšou shora- pokud je s majitelem problematická komunikace už teď, dá se čekat, že bude jen hůř.
Odpovědět
@holubing to by musel asi jen majitel vám doložit, na základě čeho, tam má firma sídlo. my jsme naštěstí tenkrát řešili jen sídla dlouho zaniklých firem. pokud píšete, že nezvedá telefon, nepůsobí to moc dobře. raději bych do toho nešla. zbouráním domu se obávám, že se to nevyřeší - radili jste se s právníkem? nespoléhala bych na vše, co je ve smlouvě - na pokutu za dny prodlení vám majitel určitě stejně nepřistoupí a nepodepíše (jak někdo psal výše), to by se nedoplatil, protože není jisté, kdy se úřady začnou žádosti o výmaz vůbec věnovat a trvat to může opravdu velmi dlouho. a pokud nemáte jistotu, že firma nemá v ruce něco, čím prokáže nárok na tuto adresu sídla... (což asi nebudete mít nikdy, pokud majitel nepředloží nějakou jasnou smlouvu nebo nějakou dohodu...nevím :( )
Odpovědět
Nešlo by to udělat opačně, že byste podepsali, rezervační smlouvu, popřípadě Smouvu o Smlouvě budoucí, kde byste si dali požadavek, aby to sídlo bylo odstraněno a potom by se až podepsala kupní smlouva? My to tímto způsobem udělali, když jsme kupovali pozemek na kterém byla zástava z banky. Ve Smlouvě o smlouvě budoucí jsme si určili všechny požadavky a než se uzavřela kupní smlouva měli jsme vše vyřešené a kupovali pozemek naprosto bez jakýkoliv omezení.Trvalo to sice o něco déle, ale bylo to bez stresu. Manžel také nechtěl kupovat pozemek, jestliže na něm vázlo nějaké omezení, břemeno, či zástava. Většinou se to dá řešit ještě před sepsáním kupní smlouvy.
Odpovědět
Dobry den, tak dle pravnicky to muze byt ptoblem pro banku, pokud to zjiti asi neda pujcku! Dale sem.se dozvedela, ze uplne vypsani firem muze trvat az roky. A museli by jsme si to resit sami, respektive napsat zadost na registr a. Ten bude firmu kontaktovat, ta kdyz se cca 2x neozve tak ji muze dat do likvidace, ale to vse ke proces na 2roky klidne. Az pak bude pozemek cisty. Takze pry je jednodusi zruseni trvaleho bydliste cloveka, ale firma je na.dlouhe lokte. Stavet muzem, ale jde o to ze majitel urcite nepodepise smlouvu kde je sankve 1000kc za den prodlebi zruseni sidla. Pac to moc dobre vi, ze je tam.ma. a kdyz by jsme cekali nez to zrusi on, muze to trvat taky mesice ci roky. Navic firma vypada jako nejaka zasteka nekoho..no je to cele divne. Takze sen se rozplynul a musime hledat dal=/
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?