Nestavební pozemek, jak tam udělat celoroční bydlení?

Profilova fotka
Ahoj.Máme nestavební pozemek.Poradíte mi prosím,jak tam udělat celoroční bydlení ? (Dřevostavba,mobilheim...) Jsme 2 dospělí a dítě 6 let. Zahrada je bez elektřiny. Sbírám inspiraci,jak tam něco postavit či pořídit a bydlet tam po celý rok a být spokojená.Nejsme zrovna boháči,takže prodat a koupit stavební pozemek či RD mi ani neraďte.....Ani na hypotéku,tu mi nikdo nedá :-/
Odpovědět
Profilova fotka
A to na tu drevostavbu teda mate nasetreno? Hlavne bych se asi podivala do uzmniho planu a zjistila zda vam tam vubec povoli postavit vic nez stan.
Odpovědět
Profilova fotka
K dispozici máme 150.000 cca.
Odpovědět
@akemi9160 Kupte staré unimobuňky, pod ně dejte panely.Buňky se dají v pohodě zateplit, dovnitř se dá vata, z jedné strany sádrokarton, z venku palubky, nebo něco podobného.Buňky se dají různě kombinovat, sestavit i na sebe, dá se na ně udělat i sedlová střecha.Ale raději se zeptejte na úřadě, poslední dobou prý někde dělají problémy i s mobilheimem.Stará buňka se dá sehnat i za 5000-10000Kč.Potřebujete z ní vlastně jen konstrukci.A elektřina se dá v pohodě vyřešit solárním panelem, případně centrálou.
Odpovědět
Ahoj, co tam můžete postavit se dozvíte kouknutím do územního plánu popř. zeptat se přímo na úřadě, nebo sem napište parcelní číslo a obec a můžeme se mrknout. V nejhorším případě když tam nepůjde nic, tak máte možnost kupit si karavan, který musí mít platnou technickou a ten si tam zaparkovat... (jo a u voleb myslet na to, že by mohlo být fajn volit také někoho, kdo nepotřebuje pořád nějak organizovat, regulovat a přikazovat jak musí lidé žít..)
Odpovědět
Profilova fotka
@rimmer 110/2 katastrální území Božetín Toto je parcelní číslo.
Odpovědět
Profilova fotka
@akemi9160 no tak za to ale celoroční bydlení teda rozhodně nepořídíte. jak to tedy chcete řešit, když není možnost hypotéky?
Odpovědět
Profilova fotka
@akemi9160 a s adresou to máte v plánu jak? pokud to není stavební pozemek, nebude se to klasicky kolaudovat, nedostane to adresu a nebudete tam moct mít trvalé bydliště...?
Odpovědět
@akemi9160 zde můžete laborovat: http://www.novy-kostel.cz/obecni-urad... co jsem tak zběžně koukl tak tam fakt nic u toho rybníka asi nedáte, takže leda tak ten přívěs za auto..
Odpovědět
bohužel pozemek k ničemu, tak tam dát včely a prodávat med. V UP je tento pozemek v koridoru nějaké plánované přeložky silnice. Zkuste se od toho odpíchnout, ale asi to nebude stavba velkého významu, navíc návrh UP je z r. 2011, tam se s tím moc nehýbe.
Odpovědět
Dá se nějak zjistit že se na pozemku nesmí vůbec stavět ? A nebo to vše zaleží na ÚP ?
Odpovědět
@smajlik345 Právě územní plán vám dá odpověď, zda tam stavět lze, nebo ne. Jinak, mobilheim a podobné "výrobky plnící funkci stavby" (pojem ze stavebního zákona) podléhají územnímu souhlasu. S tím, že pokud nemá ten výrobek parametry dle normy pro obytné budovy, nelze v něm bydlet.
Odpovědět
Profilova fotka
Ok.Rozhodli jsme se to prodat.
Odpovědět
Článek se načítá
@puhelin no právě že ten se ale mění. Mě šlo spíš o to jestli je v katastru nebo někde nějakapoznamka že na pozemku se nesmi nikdy stavět i kdyby obec chtěla..
Odpovědět
@smajlik345 Katastr s tím nemá nic společného. O tom, co se na tom pozemku může nebo nemůže konat, rozhoduje zastupitelstvo obce (na základě podnětů občanů) a dotčené orgány.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?