Jak hledat pozemky prodávané přímo obcí?

Máme vyhlídnutý pozemek, který je součástí projektu realizovaného obcí. Problém je, že starosta obce s námi skoro vůbec nekomunikuje a už tři týdny je celá věc na mrtvém bodě :-( Přes realitku se nám nepodařilo nic najít a když, tak je to šíleně předražené. Je nějaký způsob, jak hledat pozemky prodávané přímo obcemi? Na stránkách jednotlivých obcí kolikrát nenajdu skoro ani kontakty :-/
Odpovědět
Pokud je to pozemek obecní evidovaný jako stavební parcela, pak je nejlepší zajít na úřad té obce. Obce asi nemívají zas tak dobré stránky.
Odpovědět
My máme požádáno o obecní pozemek už třetí rok (je to malá obec, kam se snaží obec natáhnout mladé lidi), ale opak je pravdou. Do teď nemáme nic, přišel nám jen dopis, že jelikož má pozemek přes 5tis. m2, že ho rozdělí, protože mají vicero zájemců a od té doby ticho po pěšině. Takže ať mi pak netvrdí, že se lidi stěhují do měst, když oni nemají sebemenší zájem. Už jsme mezitím sehnali pozemek jinde a máme postaveno. Ale ze zvědavosti čekám, kdy se ta dotyčná obec ozve. Doporučuji Vám, aby jste stejně jako my, podala žádost písemnou přímo na obec (pak se tím musí zaobírat zastupitelstvo a minimálně Vám musí něco odepsat, proč ano..či proč ne). Kdo ví, zda pan starosta neche pozemek jen pro sebe a třeba to oficiálně nikdo neví. My jsme mohli podat podnět na prošetření, ale tím, že už jsme sehnali něco jiného,tak už jsme to neudělali, ale oficiálně jsme zájemci a oni musí prostě reagovat, hlavně když nám napsali to co napsali. Uvidíte jak dopadnete a pak bych si normálně otevřela katastr a hledala obecní pozemky a obeslala obce,kde se Vám něco líbí. Taky většinou, když se něco prodává to najdete na úřední desce dané obce. Přeju mnoho štěstí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?