Ochranné pásmo vysokotlakého plynu? Není to nebezpečné?

Profilova fotka
Ahoj, chceme koupit pozemek, který má 2700 m2 a se se sestrou si ho rozdělit napůl. Do pozemku bohužel spadá ochranné pásmo vysokotlakého plynu, což znamená omezení 800 m2 metrů pro stavbu domu. Na stavbu máme každá cca 800 m2 a ochranné pásmo bychom tedy využili jako zahradu. Koupili byste však vůbec takový pozemek? Není to nebezpečné? Co když si budou děti hrát na zahradě a bouchne to potrubí? Poraďte.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme takový pozemek radši nevzali, ale spíš proto, že jsme ho měli mít menší a na zahradě bychom nemohli nic, co má základy- takže ani blbej plot. JInak co se omezení týká, tak třeba vím, že by musela být okna s bezpečnostní folií (tzn. když by to bouchlo aby se to sklo nevysypalo, ale vypadlo celý). Tyhle folie se dávají směrem k tomu potrubí, ale je to docela dobrá věc i tak. Jako jen tak to asi nebouchne, toho bych se nebála, ale nám se spíš nelíbilo to omezení- nemůžeš dát do země bazén, nemůžeše si tam postavit garáž se základama a tak. O ničem jiném to není.
Odpovědět
Ahoj, bouchnuti plynu bych se nebala, protoze nastesti nevim o zadnem vybuchu za cely svuj zivot. Nicmene koupi bych nedoporucovala z duvodu omezeni pri stavbe. Problem by napr. mohl byt i bazen, ktery by byl zapusten do zeme. Rozhodne pri koupi te nemine schvalovaci proces v ramci majitele plynovodu napr. net4gas, ktere je nutne pro stavebni rizeni.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?