Jaké je nejnižší odsazení stavby domu od hranice pozemku?

Dobrý den, chci se zeptat, jaké je nejnižší možné odsazení stavby domu od hranice pozemku bez udělení vyjímky? Někde čtu 3,5 metru, někde píšou 2 metry. Jak to tedy je podle současné legislativy (rok 2018) Na sousedním pozemku zatím žádná stavba nestojí, takže by mě nelimitovalo pravidlo 7 metrů mezi stavbami. Děkuji za odpověď LK
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo 2m, ale jen se sousedem, který už měl postaveno a mohla se dodržet vzdálenost 7m. Tam, kde není nic, je to 3,5 mi od hranice. Nejjednodušší je si to zjistit na SU, každý si to dela jinak
Odpovědět
pokud vedle nic není, měl by jsi dodržet minimálně 3,5 metru
Odpovědět
Podle me je zakonem stanoven odstup 2m od hranice pozemku a 7m mezi domy, pak je moznost mit mezi domy mene pokud tam nejsou okna obytnych mistnosti. 3,5 m je " moralni" hranice, nekdy si klade podminky I SU prave proto, abys treba neznemoznil v budoucnu nekomu postavit prave kvuli odstupum.
Odpovědět
Profilova fotka
můžete 2 metry se souhlasem souseda (nebo komu patří pozemek). My si dali dům dva metry od hranice, majitel pozemku s tím ale nesouhlasil a tak jsme museli předělávat situaci. Nejdřív se domluvte s majitelem pozemku jestli souhlasí. De facto můžete i blíž. Naši sousedi se domluvili s majitelem sousedního pozemku na 1 metrovém odstupu. Když soused souhlasí, tak vám to úřad povolí jako nějakou vyjímku myslím.
Odpovědět
Mělo by být 3,5m, od plotu souseda, proto se počítá těch 7m od vedlejší zástavby, prostě je to na půl, menší vzdálenosti jsou potom na dohodě a nutnosti udělit výjimku s kterou musí souhlasit majitel vedlejšího pozemku, dobré je taky myslet na to, že časem bude potřeba mezi barákem projet třeba sem tam autem, odvoz nebo stěhování materiálu ať už autem nebo ručně, ty 2m od plotu jsou dost hraniční. Osobně teď taky upravuji protože nám to nějak narostlo a jde to na pozemek špatně situovat a odstupy jsou minimální.
Odpovědět
Jelikož píšeš, že vedle "zatím" žádná stavba nestojí, tak asi předpokládáš, že tam časem něco vyroste.... Ber to takhle, když půjdem do estrému, tak se může stát, že Ti na hranici pozemku někdo šoupne 2m vysokou betonovou zeď a neuděláš s tím ani prd. Pak vyvstane otázka.... chceš mít barák hned vedle zdi?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?