Odvoz zeminy na zarovnání pozemku

Dobrý den. Vím, že je tu už podobných příspěvků dost, ale.... všude se řeší jak všichni bez problémů odváží vykopanou, nepotřebnou zeminu někomu kdo ji potřebuje. My máme po vykopaných základech zeminu o kterou má zájem soused. Rád by si s ní vyrovnal pozemek a tak jsme se šli zeptat na úřad jestli to je v pohodě nooo a není. Na úřadě nám bylo řečeno, že pokud chceme někam odvézt zeminu musíme nechat udělat rozbor, který stojí cca. 10 tisíc. Jak to tedy řešíte? Prostě naložíte a někde vyklopíte? Předem děkuji za odpověď.
Odpovědět
Tak pokud má o ní zájem soused, tak ať si ji odveze a vůbec nic bych neřešila. Jinak my zrovna teď taky řešíme hlínu, ale potřebujeme ji dovézt. Mám domluveno, že od nás z práce, kde zůstaly hromady, si můžeme odvézt kolik potřebujeme. Jinak by to firma odvážela na skládku a platila za to.
Odpovědět
@popina12 nam navezlo nekolik sousedu hlinu... my ji potrebovali, oni se ji potrebovali zbavit.. zadne rozbory nikdo neresil... proc? na co? k cemu? Proste se nalozila bagrem hlina na tatrovku a nazdar. Neco nam vozili v ramci nas iulice, nebo z vedlejsi vesnice.
Odpovědět
Profilova fotka
@popina12 vůbec bych se tím netrápila. Soused ať si to odveze a úřadu můžeš v případě potřeby říci, že jste tu zeminu rozhrnuli u vás na pozemku a tím jste si ho vyrovnali. Nikdo nemá šanci to zkontrolovat, a navíc, je li to soused, tak on tam má zeminu stejnou jako vy
Odpovědět
O tomhle jsem ani neslysela.Minuly rok jsme zrovna resili jak se zbavit nepotrebne hliny.Nastesti znamy potreboval srovnat pozemek,takze se vse odvezlo.Jinak ve vasem pripade bych opravdu urad neresila.
Odpovědět
Docela jsem na tu úřednici dnes čuměla. Řekla, že jakmile se zemina vykope, stane se z ní odpad a pokud ji někam odvezeme, může to být bráno jako založení skládky. Proto se musí udělat rozbor a teprve potom když bude zemina čistá ji můžeme použít na vyrovnání pozemku.
Odpovědět
Bohužel, kdo se moc ptá, moc se dozví...Úřednice postupovala v souladu s právními předpisy. Takto by to mělo být. Ale nikdo toto neřeší a asi se to moc nekontroluje. Taky jsme to odvezli o pár metrů dál k sousedům a nikde to neřešili.
Odpovědět
Profilova fotka
@popina12 my máme přímo v projektu, že zemina bude použita na vlastním pozemku na vyrovnání
Odpovědět
Také je potřeba rozlišovat ornici (kterou je povinnost si ponechat a použít na finální úpravy a kterou asi ani nikdo rozumný si nenechá odvézt) a pak hlušinu pod ornicí, které se naopak člověk rád zadarmo zbaví, když ji nepotřebuje a nemá kam dát ;-)
Odpovědět
My jsme měli ten samý problém a neřešili jsme to známým jsme to odvezli pronajatým přívěsem https://www.boels.cz/pronajem/preprav... Tak jsem zvědavá jestli na nás někdo přijde, že jedna babka povídala.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?