Rozdíl ve stavbě na ohlášku vs. na stavební povolení

Prosím o jednoduché vysvětlení, jaký je rozdíl stavět na ohlášku anebo klasické stavební povolení? Výhody a nevýhody.... Děkuji
Odpovědět
Jestli budete stavet rodinny dum, od ledna 2018 uz jen na ohlasku. Stavebni povoleni vyzadovalo stavbu firmou, ne svepomoci. Taky jste potrebovali zavazne stanovisko hasicu. A byl drazsi poplatek.
Odpovědět
@puhelin Stale je take rozhodující velikost domu, nad 200m2 zastavěné plochy je stale potreba jak hasiče tak stavební povolení.
Odpovědět
@luckavra To ano. Takove domy, predpokladam, stavi lide, kterym povoleni nevadi (stavba firmou, zavazne stanovisko navic).
Odpovědět
@luckavra Kde jste vzala, že od 200 m stavební povolení. Ano Hasiči od 200 m2 ano, ale stavební povolení na rodinný dům je maximálně v případě, že nedoložíte jako žadatel souhlas dotčených sousedů např. V tom případě i domek 80 m2 by šel na stavební povolení.
Odpovědět
@anetka2017 Vloni se o tom casto mluvilo v mediich, ze se hranice mezi ohlasenim a povolenim posouva ze 150 m2 na 200 m2. Tak mozna tady vznikla ta domnenka. Ja se nechala zmast take :) Jsem uz skoro 2 roky na rodicaku a moc se nezajimam :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Mysli se zastavena plocha, jakoze pudorys, do 200m2 - tzn. to co je v katastru? Co vim, tak limit na RD je 350m2, ale podlahove a defakto 4 podlazi vcetne PP a podkrovi. To plati i pro dotace NZU. Opravte me, me pokud se pletu.
Odpovědět
@lala211 Stavebni zakon limit pro RD nema.
Odpovědět
Pak je to norma CSN? Nekde ten limit 350 jsem videl.
Odpovědět
@lala211 Nic mi to nerika. Maji to zrejme jen v NZU https://www.novazelenausporam.cz/nabi...
Odpovědět
nebo to spise souvisi s DPH, nad 350 m2 je vyssi DPH asi... https://www.nasdum.cz/novy-dum-krok-z...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?