Omezení vlastnického práva, co to znamená?

Dobrý den, nevíte někdo co přesně znamená v katastru nemovitostí: Omezení vlastnického práva- Věcné břemeno zřizování a provozování vedení? Děkuji.
Odpovědět
znamena to, ze cez pozemok nieco vedie co nemozes narusit, napriklad plynovod. To vecne bremeno tam moze mat napriklad RWE a pod.
Odpovědět
Profilova fotka
znamená to, že na pozemku je nějaké vedení pro nějakého poskytovatele, např. O2, Správa železniční dopravní cesty, apod. Přesně to zjistíte z výpisu z katastru nemovitostí, tam bude určen i oprávněný z věcného břemene, čeho se přesně věcné břemeno týká (např. vedení datového kabelu), jaká další práva jsou s tím spojená (např. právo vstupu a vjezdu za účelem údržby, opravy, rekostrukce a správy) a listina, na základě které bylo VB zřízeno (smlouva o zřízení věcného břemene ze dne ....., právní účinky vkladu ke dni....). Tato listina je uložena ve sbírce listin na KN, pro přístup do těchto listin platí určitá omezení. Jestliže kupujete pozemek, potom doporučuji požádat prodávajícího, aby Vám smlouvu o zřízení předložil k posouzení, jaká přesně omezení z VB jsou. Jestliže to ze smlouvy nebude ještě zřejmé, kontaktujte oprávněného pro upřesnění omezení (nebo zjištění, jak v praxi např. údržba probíhá, apod).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?