Orná půda mimo úp

Profilova fotka
Zdravím, Chci se zeptat, zda lze obejít územní plán, když máme ornou půdu 200 m od posledního domu? Není to daleko, pole bych klidně rozparcelovala a prodala k výstavbě, aby to bylo prospěšné i k rozvoji obce. Na úřadě nám řekli, ze úp se rozšiřuje dle výstavby domu a ať nečekáme, ze se tam bude dat stavět. Vůbec tomu nerozumíme a budeme radi za jakoukoliv radu.
Odpovědět
Jakakoliv stavba musi byt v souladu s uzemnim planem (viz stavebni zakon). Az bude obec chystat zmenu, pozadejte o zmenu te zemedelske plochy na plochu pro bydleni. Popripade pokud nechcete cekat, pozadejte o to sami. Stoji to teda od 100 tisic Kc vys, ale mozna se to vyplati, pokud by zisk z prodeje pozemku byl zajimavy. Jeste presvedcit zastupitelstvo, aby vam zmenu schvalilo.
Odpovědět
Souhlasím, být za dobře se zastupiteli aby to udělali hned. Jak píše @puhelln jestli to prodáte, jakože v dnešní době asi určitě a ceny za metr se pohybují v zajímavých číslech tak proč ne 🙂
Odpovědět
Můžete si zažádat o změnu územního plánu, ale stojí to peníze a nemusí vám to schválit. A upřímně si myslím, že to neschválí, možná kdyby to bylo hned vedle posledního domu, ale 200 metrů je už docela dost. Navíc vám už na úřadě řekli, ať s tím nepočitate, že to bude stavební pozemek. V poslední době jsou spíš tendence obce nerozšiřovat a orne půdy se nezbavovat. Smířila bych se s tím, že máte pole, a bydlení hledala jinde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?