Plocha smíšená rekreační, je možné tam stavět dům?

Dostala jsem odpoved od UP o charakteru vyhlidnuteho pozemku (viz citace dole) Radi bychom tam staveli rodinny dum. Chapu to dobre, ze je to mozne? dekuju za nazor "Pozemek je v současně platném územním plánu určen k bydlení v rodinných domech, mimo zastavěné území. Vzhledem k tomu, že se zpracovává návrh nového územního plánu, je pozemek vymezen v tomto návrhu jako plocha smíšená rekreační, tzn. že hlavním využitím této plochy je bydlení individuální s podílem rekreace. Co se týče regulace výstavby, omezením je zejména výšková hladina a to maximálně do 2 nadzemních podlaží. Nepřípustné jsou dále činnosti, které narušují hlavní využití této plochy ve svém okolí a snižují kvalitu prostředí souvisejícího území."
Odpovědět
Ve smíšené rekreační to v principu jde. Ale podívejte se na koeficient zastavěnosti, tj. kolik procent pozemku může být zakryto stavbou a zpevněnými plochami. Může pro tento typ plochy nižší než pro plochy čistě obytné. My plánujeme také stavbu ve smíšené rekreační ploše. U nás je koeficient zastavěnosti vysoký - 40%, ale oproti čistě obytné ploše máme povoleno jenom přízemí s podkrovím.
Odpovědět
@viados dekuju za tip! preptam se :-)
Odpovědět
Zeptejte se, kdy asi bude nový ÚP schválen. Když stihnete územní rozhodnutí ještě před tím, bude se ještě rozhodovat podle starého ÚP, který vám tam platí teď. Podle toho, co vám napsali to vypadá, že v budoucnu budou podmínky přísnější. Porovnala bych si teda podmínky podle současného a podle budoucího ÚP a o územní rozhodnutí požádala v době, která je pro vás příznivější. Každopádně tak jako tak tam je RD možný. Záleží jen na těch dalších podmínkách- výška, maximální zastavěnost pozemku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?