Pomník Čez

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo čekal na pomník 9 měsíců? Mame na pozemku stary cca 30 let pomnik, do ktereho se nejspis nevejdou jističe. Podle všeho maji na vybudování tak dlouhoudobu. Děkuji za odpověď
Odpovědět
Jestli je "pomník" pilíř NN (kaplička, antoníček), tak my čekali více jak rok a půl:-(
Odpovědět
@kalutedi no to snad ne :-( my ted resime hypoteku, takze jestli se to takhle hrozne opozdi, tak ji nevycerpame v čas. No jedeme ted na ČEZ,snad to nějak dopadne.
Odpovědět
Profilova fotka
@horvathova3 My čekali taky přes rok:/ Navíc to není žádná levná sranda a víš, co je nejlepší? Že ti najednou, bez varování, zavolají, že to teda přijedou udělat - cituji: "příští týden, ještě nevíme přesně, kdy." Kurňa po roce a pár měsících nejsou schopni udat přesný termín??? ]-(
Odpovědět
@horvathova3 "Pomník". Na připojení mají 12 měsíců, ne-li víc. Ano, za dvanáct měsíců od podání žádosti o připojení jsem jej měl. Toto by ale v jejich vyjádření mělo být uvedeno. Ono to není jen o tom, že stáhnou ze sloupu kábl a dotáhnou jej k plotu, osadí pojistkovou skříň - toto je opravdu za pár hodin hotovo. To je totiž stavba, a je to jejich stavba zčásti na Vašem pozemku, oni na to musí vypracovat projekt, předložit na úřadě, zřídit věcné břemeno, ta stavba se musí vložit do katastru nemovitostí, to všechno nějaký čas trvá, proto je na to taková doba. Ostatně pokud ve starém rozvaděči máte elektroměr, pak se na elektriku můžete napojit z něj. Pokud se do něj prozatímní jištění a chránič nevejde, dá se udělat provizorní rozvaděč pro stavbu.
Odpovědět
@lendavenda No to je šílený, zatím nám řekli 12 500 za připojení a buď 10tis za stavební přípojku a nebo 20tis za novou kapličku. No já vážně už nevím.. Na Čezu nám včera řekli, že do 14 dní tam přijede technik, jestli budeme potřebovat posilnit zdroj. A pak se uvidí :-D
Odpovědět
@ondra_cha my tam máme starý pomník ale je malý, technik prý do 14 dnů přijede zkontrolovat napětí, jestli máme dost silný. Pak prý budeme řešit kam se dají ty jističe (nejlepší je pro nás varianta do baráku a nechat udělat provizorní na stavbu). Zítra se jedeme podívat co je v tom starém pomníku vůbec schované. Snad to nebude trvat rok. Ale děkuji za vysvětlení proč to trvá tak dlouho :-)
Odpovědět
@horvathova3 Není zač, lidé se někdy hrozně diví, že to trvá, elektriku je třeba řešit vždy ve velikém předstihu před započetím prací, právě z toho důvodu. Pokud ještě jsou pochybnosti o kapacitě, tak to může být ještě na déle. 12500 odpovídá připojení 3x25A, to souhlasí. Stavební přípojka je na nic, vyhozené peníze, raději bych tam dal už potom definitivní elektroměrový rozvaděč, mne vyšel na nějakých 5000 i s revizí odběrného místa. Ještě uvidíte, co v tom starém je, jestliže v něm už někdy elektroměr byl, a pokud je pro toto místo ještě nějaký příkon rezervovaný, pak by se z něj mohlo dát připojit, aspoň elektroměr by tam mohl vejít, HDO na stavbu nepotřebujete, už by se dalo něco dělat. Vše o tom možno zjistit u distributora = ČEZ. Ten starý rozvaděč nejlépe vyfotit, jinak to jsou stejně jen spekulace.
Odpovědět
@ondra_cha Tak jsme zjistili, že v pomníčku je vše vyvedené ale budeme muset nechat dostavit pomníček, do které půjde jenom elektroměr, takže počítám za stavbu a materiál cca 8 tis ? Ano dali jsme žádost na 3x25A za 12,5 tis. Do 14 dnů se mají vyjádřit, protože nevíme zatím, jestli se to bude muset "posilnit" stávající pomník. Jsem ráda, že nemusím zbytečně zaplatit za stavební přípojku.
Odpovědět
Tak už jsem to asi pochopil, to, co tam máte, bude pravděpodobně přípojková skříň s pojistkami. Elektroměrový rozvaděč by za těch 8000 snad mohl být, z toho si asi vyvedete rozvaděč, prozatímní pro účely stavby, ať máte nějakou tu zásuvku... Za elektroměrem už je to Vaše, tam už si můžete dát, co chcete. Elektroměrový zůstane, potom z něj přijde zapojit už rozvaděč v domě.
Odpovědět
@ondra_cha ano to máme jsou tam nějaké "vidlicové " pojistky ? :-) Takže jsme teď hledali nějakého elektrikáře, který nám postaví z těch bílých cihel pomník, dá tam skříň a do ní vyvede elektroměr. Ale skříň zatím 4 tis. Necháme se překvapit , doufám, že to vyjde časově na 3 měsíce . Děkuji za rady a odpovědi
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?