Pozemek 1500 m2 a k tomu hektar orné půdy

Ahoj, máme možnost koupit nádherný pozemek má něco přes hektar. Z toho je 1500m2 v územním plánu schváleno na výstavbu RD, zbytek orná půda..Docela mě to nadchlo a tak tedy teď uvažujeme a zjišťujeme. Chceme stavět a velký pozemek je můj sen. Nevíme, co tam bylo pěstováno, ale letos už tam nic nerostlo. No a dotaz, můžeme ten pozemek nechat jen tak ? Nebo se o něj musíme nějak zvlášt starat ? Nechceme nic pěstovat. Nejraději bychom tam časem udělali louku. Stavět chceme až za cca 4-5 let. Děkuji :-)
Odpovědět
Podle me se da pole pronajmout zemedelcum a oni tam pak normalne pestuji...pokud nechcete, tak nejspis musite na uzemni plan, aby vam z toho udelali zahradu. Ale nejsem si jista.Nejlepsi je zavolat na příslušný urad :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no tak nevím jak u vás, ale u nás by se místní zemědělci mezi sebou předháněli kdo by ten hektar koupil nebo pronajal... od pronájmu ale moc nečekejte pro zem. účely cca 1000kč/ha/rok no a prodej zemědělského pozemku cca 12kč/m2, někde možná víc....
Odpovědět
Pronájem na Jižní Moravě cca 1.200,- Kč až 1.500 Kč, záleží na místní konkurenci zemědělců. Jste povinni se starat o svůj pozemek, dokonce i za zaplevelený pozemek a přerostlou trávu můžete dostat pokutu .
Odpovědět
Profilova fotka
No stavi tam mit travu a 2x za rok to posekat. A dostanete i dotace
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?