Pozemek 446m2 - stačí na stavbu domu?

Zdravím, v merku mám pozemek 446m2, zajímalo by mě, zdali na tomto pozemku lze postavit domeček na patro (kostka)viz obrázek pozemku, děkuji moc za odpovědi. (Zastavěnost plochy 30%) :-)
Odpovědět
1
2
Tak obrázek nic moc neřekne. Jaké jsou rozměry pozemku?
Odpovědět
Rozměry pozemku jsou 27,6 x 17,7 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že to možné je. Pokud byste z kratší strany odečetli odstupy 3,5m na každé straně, pořád máte 10,7m. Zastavět můžete maximálně 133m, takže pokud byste měli kostku na patro 10x10, což je už celkem slušně velký dům, pořád Vám zůstane 30m2 na parkovací stání. Ale všechno to je jen odhad bez znalosti místních poměrů. Pokud chcete mít jistotu, nechte si udělat u nějakého projektanta studii zastavitelnosti, která vezme v potaz i další připadná omezení (například uliční čáru nebo minimální počet parkovacích míst). Není to drahá záležitost a mohlo by Vám to pomoct v rozhodování.
Odpovědět
@lenakal To je v pohodě, musíte akorát dodržet odstupy od okolních pozemků a pokud není dána nějaká uliční čára, tak si myslím, že se tam patrový domek krásně vleze. Akorát si je třeba dobře vypočíst, do zastavěné plochy se počítají i veškeré zpevněné plochy (chodníky, terasa, stání na auto, apod.)
Odpovědět
@jakuda děkuji za odpověď, je možné mít odstup od souseda jen 2m (kde už je umístěna stavba, pokud to povolí a ze strany cesty také? Je možné mít postavenou garáž na hranici pozemku? :-)
Odpovědět
@adula000 I chodníky? =-)
Odpovědět
@lenakal Možné to je, ale bude s tím muset souhlasit a taky záleží jak daleko má stavbu on od Vás. Ano, i chodníky.
Odpovědět
@lenakal dojděte se zeptat na stavební úřad,u hodně věcí záleží na místních zvyklostech. Pokud jsou okna do obytných místností, mezi domy musí být vzdálenost 7 m. Záleží také kde je či vám povolí vjezd na pozemek.
Odpovědět
@adula000 stavbu má naštěstí daleko :-) a směrem k té cestě je to možné zkrátit na 2m?Povolují to? Děkuji za odpověď
Odpovědět
@adula000 chodniky jsou plochy zpevnene, ne zastavene...
Odpovědět
@brusink na stavebním úřadě mám jít prosím na jaký odbor?
Odpovědět
@misadan To možná ano, ale do těch 30 % se počítají.
Odpovědět
Článek se načítá
@brusink Ten vjezd na pozemek mi snad dají v té zadní useklé :-) části, ne?Promiňte, že se tak tupě ptám :-)
Odpovědět
@adula000 tím si právě nejsem jista ;-)
Odpovědět
@adula000 prave ze by nemely...co ja videla regulacni plany..tak tam bylo procento na zastavenou a vetsi procento na zpevnenou..aj podle zakona/vyhlasky to tak proste je...
Odpovědět
@misadan U nás se to tedy počítalo, a co vím z okolí, tak se to počítalo i jim. My máme dům 141 (mohli jsme zastavit 240m2) a vešli jsme se s plochami opravdu jen tak tak. a to nemáme zasřešenou garáž ani terasu, všechno jen zpevněné plochy.
Odpovědět
@adula000 nj tak to je pak nesmyslna buzerace no...tak yb to byt fakt nemelo...
Odpovědět
@misadan Jo s tím naprosto souhlasím.
Odpovědět
Profilova fotka
máme taky takto rohový useknutý, pouhých 360m a stavíme malou kostku na patro ;-) lze to, ale omezuje tě spousta věcí. nemůžeš mít bungalov, obří terasy, dvojgaráž, i v domě se šetří místem, žádné šatky a komory u každého pokoje... :-( no ale my ho dostali, kdybychom kupovali, tak alespoň tu vaši velikost k těm 500m
Odpovědět
@blahova_andrea no jo,to si holt člověk nevybere,já jsem taky musela slevit z bungalovu 8-)
Odpovědět
@lenakal Úplně v pohodě, pokud tedy nejste žádný zemědělci a nepotřebujete velkou zahradu. My máme 450 metrů a vešel se nám dům, garáž, zpevněné plochy pro stání aut, trocha zahrady, kam dětem dám trampolínu a bazén a i dost rostlinstva. Pokud je to dobrá lokalita, tak bych do něj šla znovu.
Odpovědět
@lenakal Pokud by vám ta zastavěná plocha nevycházela, tak je možné udělat třeba zelenou střechu na domě nebo garáži a to se pak odečítá od zastavěné plochy. Ale holt to stojí nějaké peníze navíc.
Odpovědět
@lenakal Velmi podobný pozemek mají sousedi, ale jde o dvojdomek. Zast. plocha 80 m2. My máme stejný dům (polovinu dvojdomku) a o trochu větší pozemek a úplně nám to stačí.
Odpovědět
@lenakal hlavně si zjistěte u síťařů zda nezasahují na pozemku ochranná pásma (elektrika, voda, plyn, kanalizace, optické kabely atd). Většina se dá zjistit elektronicky. Jen vyplníte formulář a na snímku dokreslíte dům jak by asi mohl být. Vůbec to nemusí být uvedeno jako věcné břemeno a zjistíte to až když budete žádat o povolení. Nám např.vede skrz pozemek hlavní přivaděč vody a ochranné pásmo je v pruhu 6 m a to už u tak malého pozemku může znemožnit stavbu. Radí Vám dobře, raději požádejte projektanta ať Vám udělá jednoduchou studii a uvidíte jak na tom jste. Taky bacha na požární vzdálenosti. Cesta s plánkem na stavební úřad určitě jako první, ať Vám řeknou odkud povolí ten vjezd a jaké jsou regulativy. Tady radí každý podle svých zkušeností, ale na každém úřadě to mají jinak - někde mají regulativy úplně na všechno a jinde nejsou tak přísní.
Odpovědět
@adelkav aha,tak to jsem vůbec netušila,že to tak jde,děkuji za rady :-)
Odpovědět
@adelkav mohla by jste mi prosím zaslat do zprávy plánek domu? :-) aneb jak to máte uspořádané na pozemku?dekuuji
Odpovědět
@kkaccullka děkuji moc za rady,zítra zajdu na stavební úřad,v pátek mám sraz s projektantem...takže napsat na ČEZ,vodárny,plyn tam nevede a optické kabely kam?
Odpovědět
@lenakal siuaci už nemám, ale přidám vám do přátel a tam jsou nějaké fotky z toho, jak probíhala stavba, podle toho si můžete udělat představu. Jinak pozemek je 13 m široký v přední části a cca 30 metrů dlouhý, plus je k tomu trochu vykouslé L
Odpovědět
@adelkav děkuji moc, kuknu na to :-)
Odpovědět
Odstup 3.5 metru lze obejit vyjimkou, musi s tim ale souhlasit sousedi. My mame necele 2 metry a schvalovani nebyl problem, sousedi to ale musi podepsat.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?