Pozemek 800 m2, máte někdo tak veliký?

Ahoj, máme možnost koupi pozemku o velikosti 800 m2. Prosím, nemá někdo pozemek o stejné velikosti? Zajímalo by nás hlavně uzpůsobení zahrady. Neumíme si to vůbec představit. Tak nějak nám to přijde hrozně malé:(. Chtěli bychom mít menší bazen, ohniště a nějaké 3-4 velké ovocné stromy. Budeme rádi za fotky i rady. Jen doplním, že baráček bude téměř čtvercový o zastavěné ploše 80 m2.
Odpovědět
@terzdek Máme přesně 800 m2, dům se zast. plochou 228 m2. (kukni do albíčka). Máme 2 terasy, bazén, nějaké rostlinky i (podle mě) dost velkou travnatou plochu. Je pravda, že velké ovocné stromy nemáme, ani si je u nás neumím představit, to by asi nešlo. Když budete mít zastavěno jen 80 m2, tak zbyde zahrada přes 700 m2, to by mělo být v pohodě. Samozřejmě záleží také na tvaru pozemku a umístění domu na něm.
Odpovědět
Parádní. Máte to moc krásné. Škoda, že nikde není pohled z vrchu (pro lepší představu), ale jinak paráda. Krásný pozemek, krásný dům. Jen, je to celkem velká zastavěná plocha že?
Odpovědět
@terzdek No, není to málo :-D Ale chtěli jsme pohodlný dům s veškerým zázemím, máme 2 auta, takže dvougaráž, dílnička, sklad, techn. místnost , zahradní WC se sprchou (to moc doporučuji, při pobytu na zahradě či u bazénu se nemusí věčně courat přes celý dům). Jinak klasika 4 + kk (větších rozměrů,). Prostě nechtěli jsme jen byt na zahradě a pak přistavovat různé kůlničky a přístřešky, aby byla kam dát kola, lyže, sekačka,, vertikutátor, věci k bazénu, nějaké nářadí, atd. atd.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme tedy starý baráček na pozemku cca 730 m2. Myslím, že je to dostačující. Hlavně manžel si teda představoval minimálně 1500 m, ale vzhledem k lokalitě a dalším jsme se spokojili s tímto a stačí to. Sousedi mají i bazén a v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme pozemek necelých 900m2,kromě domku tam máme dílnu,jezírko,domeček dětí,stavíme sezení s krbem o vel. 25 m2 a 7 ovocných sromků.Plánujeme ještě skleník a místa stále dost.
Odpovědět
No, já myslím, že to bude pozemek velký až moc. My budeme mít pozemek o 250m2 menší než je váš a úplně v pohodě to půjde...ono, pokud neplánujete nákup hospodářských zvířat a rozjíždění biofarmy, tak na sekání trávy a vyžití dětí na kousku trávníku je to až moc. Ale, to je můj názor...já bych rozhodně větší pozemek nechtěla...a pokud budete mít zastavenou plochu 80m, tak vám dalším 720m2 zbývá, to asi jde, ne? ;-)
Odpovědět
Velmi záleží na tvaru pozemku, !! Nemáte nákres, ideálně včetaně plánovaného umístění domu ? Ideální je pravidelný obdélník, kratší stranou ke komunikaci, kde na vzdálenost 5-8 metrů přiléhá vlastní dům ... pak by vám zbylo za domem místa až až. Ale předběžně si myslím, že pokud nebude nějaký atypický tvar, tak 720 m2 nezastavěné plochy je naprosto dostatečné. - pokud nejste zahradníci, sadaři, pěstítelé ovoce a zeleniny apod. :)
Odpovědět
@terzdek My máme taky necelých 750m2 a šířku pozemku do 20m. Zastavěnou plochu domu máme téměř 200m2 a ještě samostatnou garáž se stáním. Bazén by se taky vešel, ale není v plánu:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jak píše @janaa1 my máme skoro 800, zastavěná plocha cca 100, dalších cca 100 dlažba a i tak se nám zdá zahrada velká až až, nemáme a zatím ani neplánujeme žádné zeleninové či ovocné záhony, ale na jaře taky chceme tak tři jabloně:-) Mrkni sem;-) http://www.modrastrecha.cz/blog/jahoo...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, mame 800 m2 - 20x40 a bez problemu - dum, bazen, zahradni chatka, mensi plac na hrani, mala zahradka. uplne staci :-)
Odpovědět
@aneri53 Tak to je super. Už věřím, že nám to stačí. Moc děkuji, že jste zareagovala. :)) :))
Odpovědět
@nobondgirl Děkuji za odpověď a fotku. Moc jste mi pomohla. Máte pravdu, asi hold mi chlapy v tom máme společné myšlení :)))
Odpovědět
Článek se načítá
@lada2112 Děkujeme za fotky a informace. Tak to jsme rádi, že tam je opravdu tolik místa. Náš bude o kousíček menší, ale asi fakt bude stačit. Musím si to nějak 3d namodelovat.
Odpovědět
@janaa1 Taky si myslím. Jen, já vyrustal na zahradě s pozemkem 3800 m2 a tam se hrálo na schovku. Asi jsem na ten rozměr nějak přivyklý. :)) Vůbec jsem si těch 800 m2 nedokázal představit se stromy, domem, bazénem a pod :)))
Odpovědět
@mp77 Bude se jednat o 21x37,5, tedy nějakých 789 m2. Dům o velikosti cca 9x9. Máte pravdu, bude to stačit :))
Odpovědět
@jahooodka Děkuji moc za odpověď. Super fotky, hnedle jsem si to představil. To je přesně to, co jsem hledal.
Odpovědět
@terzdek Jsem přesvědčená, že to nebude malý pozemek, bude to akorát. Ono, když je pozemek prázdný, bez stromů, apod., tak to vždycky vypadá jinak. Až tam nasázíte stromy a keře, tak budete mít míst na schovku určitě hodně ;-) Tak, ať se dílo podaří! :-)
Odpovědět
@zeneva Děkuji za odpověď. :)))))
Odpovědět
@janaa1 Děkujeme:) Super zprávička :))
Odpovědět
Profilova fotka
Koukni na me album..též máme cca 800m2
Odpovědět
@terzdek jestli je to přibližně pravidelný tvar (obdélník), tak naprosto dostačné. Dokonce poměr kratších stran vůči delším stranám v poměru 2:3, což velmi nahrubo máte, je považována za ideální ..
Odpovědět
Profilova fotka
máme necelých 700m, z toho 150m dům + nějaké to stání, cesty, přístavky. Stromů 5 velkých, křoví, záhonky, ohniště se vejde, ale bazén úplně nevím.
Odpovědět
@terzdek my máme pozemek 720 a dům elko 180...hodně záleží na uspořádání, nám málokdo věří, že má pozemek takovou výměru, vypadá větší...nám se v pohodě vešlo parkovací stání pro dvě auta, bouda na nářadí, celá jedna délka osázená x rostlinami, keři, stromky, užitková část s vinnou révou, jabloní, malinami, jahodami,skleníkem, 3 vyvýšenými záhony, na jaře bude snad ještě jezírko a japonská zahrada...bazén by se taky v pohodě vešel...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?