Pozemek bez sítí, ano či ne?

Profilova fotka
Dobrý den, měli by jsme možnost koupit pozemek, který je bez sítí. Nejsou ani u paty pozemku. Ale jelikož se nachází hned vedle nové zástavby, předpokládám, že by se se sítě (elektrika) tahaly od nich. Kanalizace tam zatím vedená není, ani plyn. Takže by jsme museli dělat vrt vody. Mohu se zeptat, kolik Vás stálo zasíťování a studna?
Odpovědět
Bacha na to. Prvně si obejdi sousedy, jestli se můžete připojit. My jsme taky na konci zástavby, sítě máme dokonce na hranici a před koupí nás SÚ ujistil, že vše je bez problémů. Povolení už vyřizujeme 4. rok. Kdybysme se zeptali místo úřadů před koupí raději souseda, možná bysme se ke koupi ani nerozhodli. I když vzhledem k tomu jak se nám místo líbilo asi bysme to stejně riskli. Člověk si říká: nic nemůže být neprůstřelné. Dnes to vidím jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
studna-vrt -díra do země 24tis s projektem,povolením na vrt.je 28m hluboká,pozeek jsme měli taky bez sítí,elektřinu nám stáhli ze sloupu to si stejně musíte zaplatit připojku 12,5tis,kanalizace tu taky není budm mít septik to je cca 30tisic,a plyn nechceme,kdyby jsme si ho kopali na svoje naklady tak to bude stát min,200tisíc
Odpovědět
Profilova fotka
@marketa_v Zatím jsme jen našli pozemek, tak zvažujeme, zda je lepší nezasíťovaný a nebo se sítí. V našem případě jde jen o elektriku a vodu. Jsou tam jen jedni sousedi. Naproti žádný baráky nestojí.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme také na konci. Studnu jsme si nechali vrtat cca 50 tis. Kanalizace o obci není, takže jen ČOV se vsakem 100 tis. a elektriku jsme táhli od souseda vedle. Plyn jsme ani nechtěli. Takže to není levná záležitost, ale zase nebudem platit vodné a stočné, což je taky nějaká částka :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@kaata22 U nás se komplet zasíťovaný pozemek pohybuje od 750.000Kč a výš. A tento by byl cca za 250.000 o velikosti 1.500m2. Takže mi přijde, i kdyby jsme si natáhli elektriku, udělali vrt studny + septik, že by to mělo pořád vyjít levněji.
Odpovědět
Profilova fotka
@marrsik To bych šla do nezasíťovaného :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaata22 To já taky, ale uvidíme, jak to celé dopadne. Pozemek má exekuční zatížení.
Odpovědět
Profilova fotka
My teď kupujeme pozemek nezasíťovaný, sítě se budou dodělávat hromadně obcí, které zaplatíme cca 35000,- je v tom splašková kanalzizace a elektrika. Nevíte, jak je to s plynem? to si každý potom platí také sám?
Odpovědět
@marrsik šla bych do toho .My jsme na tom byli podobně,tři rodiny jsme kupovali pozemky a nakonec to zasíťovala obec. Ale riziko jsme podstupovali stejné.Cena je dobrá.Nejdřív si to ale musíte tak jak tak oběhat.
Odpovědět
Profilova fotka
@pouta nakonec ho kupovat nebudeme, je exekučně zatížen. A do takového rizika jít nechceme. Hledáme dál.
Odpovědět
Profilova fotka
já osobně taky raději pozemek nezasítovaný. Také ted jeden takový řešíme. Za cca 1000m dáme 250000, kdybychom brali zasítovaný tak v naší lokalitě je to rozdíl 1 mil. Budeme určitě muset takto vyřešit el. a vodu. Odpad se ještě uvidí, město plánuje kanalizaci, jenže o té se mluví již cca 10 let, takže vlastní odpady budou asi jistější a rychlejší :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, ráda bych se zeptala na jednu informaci ohledně zasíťování pozemku. Pozemek máme, ale není zasíťovaný, my bychom si sítě udělali na vlastní náklady, ale problém by byl především ve vodě, která by se vším okolo (projekt, povolení, samotné kopání, předání atd.) trvala asi rok, plus potom další cca rok samotná stavba domu (povolení, stavba...). To, že bychom měli teoreticky bydlet až za cca 2 roky nás tedy celkem odradilo, ale včera jsem mluvila s kamarádem, a říkal, že se dá zároveň stavět dům a řešit zasíťování. Osobně jsem myslela, že musí být nejdříve zajištěno zasíťování a možnost připojení na sítě, a pak až se může žádat o stavební povolení a následná výstavba domu. Neví někdo, jak to tedy je? Předem moc děkuji za odpovědi, případné odkazy na již proběhlé diskuze.
Odpovědět
Článek se načítá
@brambora28 take tak budeme stavet. Povoleni budeme mit na oboji soucasne. Neni to problem.
Odpovědět
@kaata22 za co jste platili 100tis.? za ČOVku????
Odpovědět
Profilova fotka
Máme to úplne stejně. Síte se resily zároveň se stavbou. Nejdele trvala elektřina.
Odpovědět
Profilova fotka
@kubad10 Nakonec 80 tisíc
Odpovědět
Profilova fotka
@marrsik A je ten pozemek určený ke stavbě? Abyste nakonec nezjistili, že není v územním plánu určený k bydlení, proto je třeba hodně levný
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Je v územním plánu, ale nakonec o něj nemáme zájem. Je v exekuční zástavě a proto se prodává.
Odpovědět
@kaata22 Není to nějak moc? Vždyť já jsem nenašel dražší čovku jak za 50tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@kubad10 Je to částka i za bagr, štěrk, samotnou čov, spuštění, prostě vše. Takže to je běžná cena
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?