Pozemek do 1,6 mil, Praha Západ, Třebaň, Řevnice atd. Je to reálný?

Zdravím, tak jsme se s manželkou nějak předběžně zasnili do domečku a samozřejmě zkoušíme hledat pozemek. V součásně době bydlíme v Jinočanech, které plně vyhovujou, bohužel však v malém bytě a pozemky zde nejsou a když, tak absolutně nedostupné pro normálního člověka :-) Máme limit 1,6 milionu, s přimhouřením oka trochu víc... Myslíte si, že je za tu cenu reálný pozemek kolem 700m2 v lokalitách Řevnice, Hlásná Třeban apodobně? Podmínka je asi aspon školka a nějaký obchod :-/ Jestli máme zůstat u snění nebo ne :) Děkujume za odpovědi a vaše zkušenosti.
Odpovědět
1
2
Zkuste Liteň (cca 5 km jižně od Karlštejna, viz www.liten.cz). Je to dřívější středisková obec, zajíždí tam ze Zadní Třebaně lokálka (druhá zastávka), v obci je školka s rezervou kapacity pro všechny místní děti již od třech let, devítiletá škola, tři obchody a tři hospody, benzinka - což je o něčem jiném, než např. pozemky v okolí Řevnic, jako jsou např. Halouny u Svinař, kde není téměř žádná vybavenost a do Řevnic je to daleko. Do Vámi uvažovaného cenového limitu by se přitom měly vejít nejen pozemky na kopci nad Litní, co jsou již v nabídce např. na sReality, ale snad také ještě atraktivnější nově připravované rovinaté pozemky na poli za železniční zastávkou, kde obec nedávnou změnou územního plánu povolila jejich majiteli (a zároveň majiteli firmy, která má v Litni zánovní administrativní centrálu a která se primárně zabývá jinou než realitní činností) zasíťování pozemků pro výstavbu nových rodinných domů výměnou za umožnění výstavby právě budované obecní kanalizace vedoucí přes jeho pozemky. Možná by tak stálo za to nečekat, až se tyto nově zasíťovávané pozemky objeví v nabídce nějaké realitky, a informovat se u jejich majitele přímo...
Odpovědět
@beropa to zní celkem nadějně ;-) Děkuju za tip, zkusíme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím :-) Posílám odkazy na 3 stavební pozemky na prodej vedle našeho nového domku. Jsou velké, na rovině a velmi slunné. Krásné klidné místo spadající ještě pod město Zdice, ale fyzicky je již skoro v obci Chodouň. Kdybyste měli zájem, ráda Vám zjistím více informací :-) http://www.reko-beroun.cz/detail-nabi... http://www.reko-beroun.cz/detail-nabi...
Odpovědět
@alishha Děkuji za odkazy, pozemky jsou fakt pěkné, cena super, ale je to už opravdu daleko od Prahy :-/
Odpovědět
@kobymx5 U Berounky pozor na pozemky, které mohou být zaplavené, případně přizpůsobit projekt domu tak, aby odolal bez velkých škod možné záplavě. Viděl jsem v Řevnicích nový dům, který má přízemí z litého betonu a patro je dřevostavba, v ulici s všeříkajícím jménem "V Luhu". :-)
Odpovědět
@viados Hh :-) To je jasné no. Máme určitě prioritu, aby byl třeba ještě metr rezervy od stavu v roce 2002. ;-) Ale problém, že kromě jednoho pozemku vedle školky, nic neni. Netušil jsem, že s pozemkem je takový problém. Všude člověk čte pozemky na prodej :-)))
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.hyperreality.cz/inzerat/de... Můžete zkusit kouknout na lokalitu Na Výsluní v Králově Dvoře - Levíně. Je to naprosto v civilizaci, hned sjezd na D5, na Zličín 20 minut. Ten inzerát dávám jen pro orientaci, kde se nachází lokalita. pozemky se tam pohybují kolem 1850 za metr.
Odpovědět
No, já teda nevím, ale ty pozemky ve Zdicích nejsou ve Zdicích, ale na okraji satelitní Chodouně, a ty v Králově Dvoře zase nejsou v Králově Dvoře, ale v satelitním Levíně. Jako pozemky v Berouně jsou pak inzerovány pozemky v Křižatce, což je satelitní obec na kopci nad Berounem, odkud je taky veškerá vybavenost (ne)dostupná až v Berouně busem nebo autem, což je zvláště s malými dětmi dost zoufalé. Prostě obdoba satelitních Halounů u Řevnic. Přímo v Berouně se tak dají těsně kolem 1,6 mio Kč snad ještě pořídit poslední pozemky na Cibulce, což je sice na kopci, ale kousek nad centrem a také autobusovým nádražím, školkami a školami, aquaparkem atd. No a pokud by se našlo něco přímo ve Zdicích, tak to je taky moc hezké městečko s plnou vybaveností (školka, školy, kroužky, letní koupaliště s tobogány atd.) a hlavně s vynikajícím dopravním spojením na Prahu srovnatelným s Berounem, přes který ostatně projíždí velká část autobusů na Prahu až poté, co se předtím z nezanedbatelné části zaplní právě ve Zdicích, než do nich o pár minut postupně nastoupí další lidi v Levíně, Králově Dvoře a jen o cca čtvrt hodiny později pak také Berouně.
Odpovědět
@beropa Děkuji, Beroun na Cibulce znamená v případě 800m2 cenovku 2,1 milionu :-( To je neskutečný kolik se cení kus hlíny :-) a ten zbytek už je pro nás daleko. Chápeme, že za zmíněnou cenu nemůžeme čekat pozemek na ořechovce :-) ale být 50km od Prahy se nám už taky nechce. Dá se něco usmlouvat na ceně pozemku? Prý se na nemovitostech dává běžně sleva třeba 5 až deset procent.. Nebo chtěj vyloženě to, co píšou?
Odpovědět
@kobymx5 Viz IP.
Odpovědět
Profilova fotka
@kobymx5 http://www.apha.cz/prodej-stavebnich-...
Odpovědět
Díky, mrknem na to příští týden. Chceme se mrknout do Jílové u Prahy, tam by taky něco mohlo být. Právě jsme se vrátili z putování z Litně ( ničím nás nezaujala bohužel :-( Ale dáme tomu o víkendu ještě šanci, opět se ztmívalo ) Co nás ale uchvátilo jsou Bubovice - nádherný prostředí, všechno v cajku, panoval tam klid, hezky udělaná hospoda, krám, uřad... Ceny pozemků jsou i nižší než rozpočet. Dá se říct, že poprvý jsem si vlastně řekli, jo - to je ono... Má to háček v absenci školky a školy... Na školce jsme se shodli, že je asi jedno jestli chodit někam několik set metrů pěšky na min. 20 min nebo sednout do auta a odvést pár km po cestě do práce nebo i zpátky, otázka stejného času a max 10km celkem, ale to je asi nejhorší varianta... Ale nevím, zda chceme trestat budoucí děti ve školním věku cestováním do školy.. Jak to ty lidi dělají? Třeba jsme jen moc rozmazlení, já měl základku 300m a na střední 40min do centra Prahy, žena to měla snad ještě lepší.. Tak tohle uplně nevíme.. Zkusíme ještě napsat na ouřad, zda neplánují stavět aspon pětiletku... Ono zase vozit x let děti do školy už může začít trochu obtěžovat - myslím kvuli starostme v práci atd.. a 7 leté dítě posadit na PID autobus... nevim nevim :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@kobymx5 Také jsou ještě volné pozemky v Záluží u Hořovic(okr.Beroun).Je to asi 3 km od sjezdu z dálnice v Žebráku.V místě je školka,škola autobusem asi 2 km bez problému.Nedaleké Hořovice jsou pěkné město,úřady,střední školy,spádová nemocnice.Je to sice dál od prahy,než píšete,ale do Prahy je to po dálnici v pohodě.Ještě také v Žebráce je průmyslová zóna s několika velkými podniky,tak třeba i nějaké slušné zaměstnání by se našlo.Zajeďte se podívat,okolí je krásné,blízko do brdských lesů,koupání.Cena asi 850tis.
Odpovědět
@pikule Hořovice moc dobře znám, část rodiny měla chatu v malé vísce :-) Je to ale už opravdu daleko, měsíčně hrubým výpočtem o 4000,- víc za jedno auto :-) manželka daleko déle do práce. To už prostě nejsme ochotni akceptovat. Bubovice nebo Mořina zatím vede, pořádně to promyslíme, koukneme ještě na Jílové a jednu obec na Praze východ pro klid duše. Ono čas je jedna věc, projetý benzín druhá. Radši zkrátka pojedu 20km druhou třídou 30 minut než 30 min po dálnici 50km... A to samé platí o PID, tam zase stojí jinak pásma.
Odpovědět
Profilova fotka
@kobymx5 nějaké pozemky v Jílovém se prodávají myslím,ceny nevím,ale něco bylo přímo vedle skládky a pak naproti a myslím i pod kopcem dole...já v Jílovým roky bydlela a přímo tam bych už nešla,i když nepopírám,že má své nesporné výhody...škola,školka,základní obchody,ale ta doprava... :-| ráno poskakovat v autobuse kolikrát dlouhé minuty navíc kolem Jesenice,o dojíždění autem v době ranní špičky nemluvě...my sami bydlíme ještě o kus dál od Jílového,přes Jílové už jezdíme do Prahy zcela výjimečně,jiné cesty jsou pro nás výhodnější,i když jsou delší,ale jak sám píšeš,tak to stojí na zvážení po finanční stránce...mít jezdit pravidelně,denně do práce dvěma autama,tak se asi nedoplatíme....na druhou stranu mít možnost jezdit dále po dálnici,tak to rozhodně volím tuto variantu,než se denně kodrcat po okreskách,kdy obzvlášť zima bývá v tomto směru poněkud adrenalínová a člověk nikdy neví,zda a kdy dojede :-D ten čas i vydané peníze za dopravu jsou někdy relativní a je na zvážení každého,co upřednostní... a upřímně, z vlastní zkušenosti-dokud člověk v té situaci každodenně není,tak má kolikrát jiné představy,co a jak bude,než je pak realita... :-)
Odpovědět
@kobymx5 Kdysi jsme o Bubovicích uvažovali a jsem ráda, že jsme se tam neodstěhovali, kvůli dětem. Není škola, školka, v zimě hodně sněhu a fujavice.
Odpovědět
@gigi2 Jj, je pravda, že ta doprava tam je asi pekelná. I když je už okruh, prý to pravidelně poskakuje od Psárů až na tu Budějovickou, takže 35 min je spíše sen. A s představami je to stejné, člověk si v zamilovanosti do místa, poezemku, nemovistosti řiká, jak to bude v pohodě a po roce bychom si třeba řekli :D
Odpovědět
@petraxname :-/ A kam jste nakonec šli? Sníh, fujavice jsou v pohodě, příroda :)
Odpovědět
@kobymx5 Bydlíme v Králově Dvoře. Sníh a fujavice jsou v pořádku, pokud se nemusíš dostat včas do zaměstnání. Být v důchodu, tak mi to nevadí. Taky jsme potřebovali obecní školku pro obě děti, školu v malé vzdálenosti od domu tak, aby děti mohly časem chodit domů samy. A kroužky, obchody s jídlem, časté spoje do Prahy.
Odpovědět
@petraxname My chtěli vždycky bydlet v alpách nebo min na horách, sníh nás asi opravdu nerozhází, máme ho rádi.. To druhé je problém... Psal jsem na uřad, zda něco neplánují. Přecijenom se jim to rozrůstá tak jistá šance je.
Odpovědět
@kobymx5 Infrastruktura v Bubo neodpovídá počtu nově postavených domků. Pro mě třeba bylo důležitá obecní školka, za kterou se platím 600 měsíčně, než 10 tisíc za soukromou (krát dva - mám dvě děti). To samé škola, nevím jak funguje Loděnice, ale třeba u nás se do školy nedostanou děti z okolních obcí, jen místní děti, kapacita to nedovoluje.
Odpovědět
@kobymx5 - pokud jste vždy chtěli bydlet na horách, tak co vám brání? my ten přesun Praha - hory zvládli naprosto v pohodě :-)....
Odpovědět
@tralalas Jenom práce :-) Moc jsem tu zapustili kořeny. Já dělám v TV, jinde než v Praze tim pádem práci neseženu, je to zároven i muj koníček a nedovedu si představit dělat něco jiného už. Žena dělá ve firmě s akciema - to je to samý... @petraxname Uvidíme, podle mě otázka času než tam něco postaví.
Odpovědět
Profilova fotka
@beropa V Levíně je přímo školka - ale soukromá. Ale furt je to celkem civilizace, do Králováku kousíček. Samozřejmě nevnucuju, ani za Levín nelobbuju, byl to jen tip ;-) My budeme bydlet v Králováku v jiné čtvrti, ale podobného ražení jako Levín, tak snad se nám tam bude líbit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kobymx5 V Jílovém bydlim 9 let-tedy bydlela...právě se stěhujem...ano ěkolka,škola,obchody - fajn...ale práci normálně placenou,tady člověk nesežene.A trávit denně 2 a púl hodiny denně v pouze v busech se mi nechce. A to pomíjim,že sic je to 15 km od Prahy,tak jsou tam lidě opravdu zli ,pomlouvaj jsou nepřejícný,závistivý. Fuj,nikdy víc.
Odpovědět
@kobymx5 reálné to určitě je,koupili jsme pozemek 1200m za 540tis kč,do Phy 20minut ...chce to hledat a určitě najdete
Odpovědět
@helik007 jízdní řád 40 min na Budějárnu je jedna věc, realita asi druhá vec :-)
Odpovědět
Tak zítra směr Králův Dvůr... Je to pěkný peklo něco sehnat a myslím, že tomu dáme ještě chvíli a půjdeme do bytu, začínáme být celkem otrávení - ano, už takhle brzy, protože neni ani jiskřička naděje... Nikde nic neni, inzerátů sice tisíce, ale nic co by stálo za řeč... Zatím jediné myslitelné jsou stále Bubovice. I když tam neni ani blbé dětské hřiště, což je neskutečný na to kolik je tam dětí...
Odpovědět
Zasílám tipa na pozemky. Je to Králův Dvůr - Zahořany (dříve samostatná obec Zahořany). http://www.jizni-zahrady.cz/
Odpovědět
@stavimsam Díky, večer mrknem ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?