Pozemek kousek od vlaku - ano či ne?

Ahoj všem! Tak už se nám podařilo najít slušný pozemek na bydlení... ale jako skoro vždycky, má to háček! Cca 50 metrů od domu by nám jednou až dvakrát (v mezních situacích, kdy se hodně těží, třikrát) ve všední den projela pomalým krokem nákladní vlečka (s vápencem pro odsiřování elektrárny). Nemáte s tím prosím někdo zkušenost? Sousedi tvrdí, že je to neobtěžuje a že to mají jako atrakci pro děti... Pozemek je mimo ochranné pásmo vlečky, to už jsme si ověřili. Moc díky za názory (hluk, otřesy v domě apod.).
Odpovědět
je to o zvyku ..... známí mají za zahradou trať Brno - Břeclav a tam to jezdí několikrát do hodiny ... poprvé, když jsem to slyšela, tak jsem se šíleně lekla, oni to sice registrují, ale už si zvykli ...
Odpovědět
Vlaku bych se vůbec nebál... Také mám za barákem trať a mnohem víc mě štve zvonek na přejezdu, než samotný vlak :)
Odpovědět
Souhlasím s Lucijeje - je to o zvyku. Já pocházím z domu, který je hned vedle kostela. 2x denně dlouze zvoní (na mši a klekani). Když u nás spal poprvé můj manžel, tehdy ještě budoucí, tak myslel, ze je to požární poplach. My to naprosto neregistrujeme.
Odpovědět
Zdravím, já mám za zahradou vlak, necelých 60 m. Celým pozemkem a částí domu jsme ještě v ochranném pásmu. Trať je velice fregventovaná, a přesto mi to vůbec nevadí. V domě nevím že vlak jede, na zahradě ho samo trochu slyším, ale spíš ho mám ráda než že by vadil. Taky jsme se toho báli, je to ale úplně v pohodě, a to, co původně bylo kompromisem se ukázalo že komfort nijak nesnižuje. Ještě teda musím uvést, že mezi zahradou a železnicí je protihluková stěna, ale zase mi vlaky jezdí každých deset minut. Dvakrát denně by snad nevadilo ani kdyby tam lítal tryskáč :D (pokud to teda není o půlnoci).
Odpovědět
Profilova fotka
Bydlime kousek od koleji cca 80 m a je to o zvyku..neslyším nic, deti jsou nadšene :-) @lindikova
Odpovědět
@lindikova jako dítě jsem o prázdninách jezdila k tetě,která bydlela v bývalém drážním domku,který byl tak 7 m od kolejí,po trati jezdily i nákladní vlaky s uhlím a auty.První den jsem nadskočila při projetí každého vlaku...při odjezdu jsem se ptala,jestli je výluka,žádný vlak jsem nezaregistrovala.Takže 2 x za den je pohoda a navíc ne vždy asi budete doma ;-)
Odpovědět
mně třeba vadí auta - bydlet u magistrály, tak se zblázním. Ale vlaky nebo tramvaje mi nikdy nevadily. Kolikrát i naopak - člověk to nevnímá, ale někdy je chvíle, že jo, a to mi to připadá spíš pěkné :)
Odpovědět
Kamarádka má plot s vlakem přímo na Hradčanské a pro děti to byla atrakce a já ho nevnímala vůbec, na chatě máme také vlak a nevnímám ho, ale co mi vadí jsou auta a v létě motorky.Vlak je v pohodě
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme nedávno kupovali pozemek a 100 m od něj jezdily rychlíky několikrát do hodiny.. to jsme tedy nechtěli, protože to byl hluk děsný a proto jdu z města, že chci mít klid a nechci si zvykat. Ale 2x denně nějaký couráček, to je úplně v klidu
Odpovědět
Pokud skutečně není v ochranném pásmu, tak v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
Bydleli jsme přímo na Hradčanské,celé moje dětství nám za dvorem domu jezdil vlak,ale okna teda v 5.patře vysoko a nikdy mi to nijak nevadilo..pak v bytě v 2.patře,kde pod okny jezdila tramvaj,přímo velká pražská hlavní ulice a taky tak..tohle jsem vůbec nevnímala,to teď bydlení v klidu,u lesa,kdy od 4.hod ranní mi řvou ptáci přímo do okna,to je pro mě možná horší vjem...co mě vadí,to jsou auta a autobusy...u těch bych po zkušenosti bydlet nechtěla...
Odpovědět
Moc děkuji za všechny názory! Z dálnice a aut bych byla hodně nešťastná, ten hluk je nekonečný, hlavně takový to šumění... tady je úplné ticho, až na vlak :-) Je to vlečka, takže ochranné pásmo je 30 metrů. Mezi koncem zahrady a tratí je jen hustý pás stromů. Teď jezdí ve všední den 2x, mohou ale jezdit až 4x. Říkali jsme si, že v nouzi nejvyšší postavíme vlastní stěnu, postupně, jak budou peníze, našla jsem i cenově slušnou nabídku. http://www.azhit.cz/?volba=on&form5=1.... Vlečka je vidět zde: https://www.youtube.com/watch?v=ReeVZ... za naším (možným) pozemkem popojíždí krokem.
Odpovědět
Článek se načítá
Nejsem si jistá, jestli je to nutné pro řešení vaší situace, ale raději bych ještě zkontaktovala krajský hygienický úřad, jestli k tomu nebudou nic namítat. Od 1.12.2015 je v účinnosti novela zákona o ochraně veřejného zdraví a znamená to, že všichni stavebníci nových rodinných dumů musí mít vyjádření hygieny, kde posoudí právě umístění domu, frekventovaná místa apod. Otázkou je, jestli se může stát, že by třeba kvůli tomu vám stavbu nepovolili anebo právě dají jen nějaké podmínky, které musíte splnit, abyste zde mohli stavět anebo jim to bude úplně jedno :-) http://www.khsova.cz/01_aktuality/pov...
Odpovědět
Jen bych si možná zjistila, zda se do budoucna neplánují nějaké fabriky nebo rozšiřování lomu nebo prostě tak. Teď tam sice jezdí couráček, ale za pár let už třeba nemusí :) Známí mají za zahradou trať, párkrát za den projede - pohoda. Teď se tam ale vymýšlí zinkovna, takže rámus z toho a ještě by vlaky jezdili víc... Takže bych obhlédla i toto..
Odpovědět
@dannu Díky moc za zprávu, kde se tam vymýšlí zinkovna prosím? V tom našem koutě připadá do hry jen nová čistička.
Odpovědět
@lindikova Nevím odkud jsi, ale je to někde u Příšovic... Tím jsem chtěla jen říct, že je dobré projít i plány města do budoucna, kouknout, jestli ta trať má potenciál stát se vytíženější. Pokud vede vesměs (s nadsázkou) od nikud nikam, tak se nejspíše není čeho bát... My tu máme čističku (je u řeky v údolí) a musím říct, že jí občas cítíme. Není to nic hrozného, ale příjemné to také není..
Odpovědět
@dannu Špatně jsem Tě pochopila, jasně, je to jiná lokalita. Už jsem v tom tak ponořená, že mi to okolo moc nemyslí :-) . Vedle čističky bydlí rodiče, občas je to cítit... prostě všude je něco!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?