Pozemek - na co si dát pozor?

Velmi vás všechny zde zdravím… Prosím mám otázku: Na co vše si dát pozor při koupi pozemku? (chci si nechat postavit rodinný dům) Hlídám si třeba radon, hlídám si povodňovou zónu, informuji se ohledně inženýrských sítí… Na co ještě dát pozor? Jak zjistím, jestli pod pozemkem nevede třeba (teď to přeháním) ropovod? Existují na to nějaké servery na internetu? S díky Tomáš
Odpovědět
No my jsme si jako první zjistili jeslti je pozemek v územním plánu obce. Poté jestli na něm není nějaké věcné břemeno, zástava apod. - což jsme zjistili z katastru nemovistostí. Ohledně ,,ropovodu,, :-) přes pozemek - to si nejsem jistá jestli je nějaké centrální registr - museli jsme obesílat každého zvlášť - vodovody, telekomunikace, O2, čez apod. - všechno to šlo přes net. To je tak vše co mě asi napadá...
Odpovědět
Pak je dobré zjistit si co Vám na daném pozemku dovolí postavit
Odpovědět
Profilova fotka
Nám moc pomohla schůzka se starostou obce, kde jsme pozemek kupovali (jedná se tedy o menší obec, takže starosta vše velmi dobře znal a věděl, která bije :) ) Samozřejmě jsme pak obíhali a zjišťovali i u dalších úřadů. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zásadní je orientace světových stran. Většina lidí chce prosluněnou terasu za domem, tak ať není na sever a slunce odpoledne nepřehřívá ložnice.
Odpovědět
Dejte si pozor i ohledně přístupu na pozemek, jestli vám ho obec nebo město vůbec dovolí. Koridory plánovaných nebo současných inženýrských sítí a jejich ochranných pásmech se zjistí jedině na stavebním úřadě na jednotlivých odborech.
Odpovědět
@tom1986 Zjišťovali jsme jestli přes něj nevedou nějaké sítě, ne všechno je zaznačeno v katastrální mapě. Dají se obeslat jednotlivé instituce-čez, RWE, vak, telekomunikace....taky bych se zeptala sousedů, jestli tam něco nevede. Tak SÚ jaká mají v tom místě stavební omezení, taky mohou mít přehled o ev. sítích, co tam vedou-většimnou má určitou oblast na starost jeden úředník, takže ví, jetli v okolí nebyl v něčem problém.... Vzdálenost sítí....je toho spousta, ještě mě napadají věcná břemena-sousedi, příbuzní prodejce...(to zjistíš taky na netu v katastrální mapě). A pak bych si velký, ale opravdu velký pozor dala na sousedy, obejdi si je, zkus s nimi pokecat, zeptat se, jestli by jim vadilo, že tam chceš stavět....ti dokážou udělat ze života větší peklo, než nějaký ropoved.
Odpovědět
Moc vám všem děkuji... Vážím si toho...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?