Pozemek orientovaný na severo-západ?

Profilova fotka
chci se zeptat zda máte někdo zahradu orientovanou na severo západ?Já jsem po zkušenosti s jihozapadním bytem spokojená(hic,hic,hic),ale hodně lidí okolo tvrdí,že bude dum tmavý,studeny a na za hradě nic nezasadíme... Co vy na to?
Odpovědět
@betotemi mame takto orientovan pozemek a nemyslim si to, kamaradka-sousedka vedle nema se slunickem problemy, ma ho tam az az
Odpovědět
Já si myslím, že by s tím neměly být problémy. Co se týká domu, záleží na jeho rozvržení, aby např. nebyla okna jen na sever atd. Se zahradou bych starosti neměla, pokud není celá stíněná domem, ale to by musela být asi malinkatá... Máme zahradu na severní straně domu a problémy s pěstováním čehokoliv jsme nikdy neměli. Sluníčko tam svítí úplně normálně. Jen venkovní posezení máme dál od domu, abychom stále neseděli v jeho stínu :)
Odpovědět
Co si myslíte o tomhle projektu a jeho umístění by bylo tak, že vstup přesně na jihovýchod, tzn. ty francouzské okna přesně na severozápad? http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro...
Odpovědět
@kobymx5 nejsem zastance typovych projektu, nikdy nezahrnou vsechny dispozice pozemku a jeho okoli, jsou navrzeny na tzv idealni pozemek...
Odpovědět
Profilova fotka
No my budeme mít terasu rohovou na severozápadě okna budou 4 francouzská -dvě na sever (sice neekonomicke ale kuli světlu) a dvě na západ ,spodek je hodně otevřený takže ještě ze západu okno nad schodištěm a okno v kuchyni z východu
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote a kamarádka má taky sz?
Odpovědět
@betotemi ja mam SZ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote ale psala jste něco o kamarádce to jsem nepochopila
Odpovědět
@mitote to je pravda... Ale když se nám ten dům jinak líbí jak uvnitř, tak zvenku a navíc to vyjde i s osazením na pozemek na 40 tisíc... Vzhledem k těm francouzský oknum bych řekl, že světla bude dost nebo ne?
Odpovědět
@betotemi ano, ze vedle nas je kamaradka a nema se slunickem problem :-)
Odpovědět
@kobymx5 a je v tom i PENB, vodo instalace, polozkovy rozpocet, vykaz vymer, atd....? Ja se divala puvodne na Gservis a kdyz jsem spocitala co vse bych jeste musela platit, tak jsem byla na stejne cene jako u architekta. Nemluve o tom, ze architekt je schopen finance usetrit, protoze dum bude dobre navrzen. Ale kdyz to bude typovka, tak se nezohlednuji svetove strany, atp. Nemluve o tom, ze za kazdou sebemensizmenu oproti typovemu projektu, i jen posunuti pricky, zaplatite majlant. A co i budeme povidat, je to zivotni investice, ze :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kobymx5 Já nemám moc ráda, když se do společné zóny obývák + kuchyň chodí kolem spací zóny, takže tady mi vadí ten pokoj u vchodu. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@mitote jj, je to cena komplet už se vším včetně osazení na pozemku, takže fajn... Změny budou jen minimální, posunutí vnitřních příček atd., kvuli tomu neni ani nutný projekt měnit.. ;) Ale tak jasně, kdyby mi to někdo překreslil za tyhle peníze, tak ho klidně oslovim :-) ale zatím se nikdo takový nenašel.
Odpovědět
@kobymx5 a kolik teda za to chteji? Jako posunuti pricek musis menit v projektu a pokud to neudelas v projektu, tak pak musis stejne dodatecne ty zmeny dolozit pred kolaudaci.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme orientaci na severo-východ, což je možná ještě "horší" a jsme naprosto spokojeni. Zároveň máme na sever orientovaný i dům, ale tmavý určitě není. Záleží i na tvaru pozemku. My máme delší obdélník, takže sluníčka je dost. Terasa u domu je chladnější a využíváme ji červen-srpen, na jaře a na podzim si přendaváme sezení na sluníčko. Kdybychom měli orientaci na jih, tak by to zase bylo obráceně, prostě ve vedrech člověk ocení chládek a jindy se rád prohřeje na sluníčku.
Odpovědět
Profilova fotka
Přemýšlím,že vlastně vůbec nevím,podle čeho se určuje orientace pozemku... :-| Ale dům máme díky našemu pozemku orientovaný přesně opačně,než by bylo logické-vchod z jihu,největší obytná místnost SZ a jak jsem z toho měla strach,tak žádnou tmu nemáme..Ze západu tam je sluníčka až až :-D mně zase třeba bohatě stačila zkušenost s bydlením v bytech na jih a západ,vůbec mi to nevyhovovalo,vedro na padnutí...na zahradě i na té severní části toho roste spousta,s tím problém též nemáme...že nám tam něco neroste,tak to je ze zcela jiných důvodů,než orientace zahrady,sluníčko...takže když to shrnu-dům tmavý nemáme,studený taky ne a sázím o 106;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?