Pozemek - prosba o radu

Dobrý den, ahoj, mohla bych poprosit o názor na pozemek, co jsme předběžně vybrali? Jde o stavební pozemek, v ÚP zastavěnost 60 procent. Elektřina při pozemku, uvedeno 220V. Posilněný vodovodní řád buduje obec, napojení v létě za poplatek 60tis. Je oplocený, rovinatý, tvarem vyhovuje, z jedné strany soused, z druhé louka, vzadu lesík. Příjezdová cesta až k pozemku, asfaltová. Slepá ulice, zástavba starších rodinných domků. Kanalizace není a nepředpokládám ji, tedy počítám s cca 100tis na jímku, septik, čističku, zatím se v tom neorientuji. Hezké místo u obce, kam bychom rádi, dobrá cena (600/m2) + to napojení vodovodu, "jímka". Jsem laik, tak jsem si načetla, co je třeba si zjistit a nenašla jsem žádnou "vadu", ale víc hlav víc ví :-) Plánujeme malý jednopodlažní dům, tedy se schválením vzhledu domu problém nebude. V povodňové oblasti pozemek není, ani žádná jiná ochranná pásma. Orientace na světové strany je fajn. V katastru žádná břemena apod. Kde ještě může být háček? Moc děkuji.
Odpovědět
pokud je v ÚP, a nejsou žádné věcná břemena, tak žádný problém nevidím.
Odpovědět
Zjistit na obecním úřadě, jestli je to dle územního plánu určeno k zástavbě. A pak jeste u mě, co jsem zprvu nevěděla, bylo vynětí že ZPF, protože byl pozemek vedený jako zahrada, tak podle kvality půdy, to taky může být pár desítek tisíc.
Odpovědět
Koukněte taky do územního plánu, jestli se poblíž neplánuje něco problematického. Dálnice, hotel, fabrika... Dál je dobré požádat si u elektráren, plynáren atd. o vyjádření o existenci sítí. Sice by měla byt případná věcná břemena zanesená v katastru, ale chybička se může vloudit. Ať pak náhodou nezjistíte, že vám přes pozemek vede nějaké vedení a kvůli tomu nemáte kde stavět.
Odpovědět
V ÚP k zástavbě určeno je, zastavitelnost 60 procent.
Odpovědět
Ještě bych se pro jistotu mrkla jestli je cesta obecní. :-)
Odpovědět
Děkuju! :-)
Odpovědět
220V už 30 let není... Je 230V jednofázové anebo 400V 3 fázové...
Odpovědět
zajděte si na stavební úřad na odbor územního plánování, tam Vám potvrdí že pozemek zastavitelný je že i ty procenta (osobně se mi to nezdá, pokud to není stoletý úp tak zastavitelnost se dává max 40%) a také vám hlavně řeknou zda pro danou stavbu na pozemku nejdou nějaké speciální regulativy (počet podlaží, sklon střechy, uliční čára apod)
Odpovědět
Ještě bych si zjistila kdo je vlastníkem příjezdové cesty. U nás v obci takhle muselo několik domů platit nemalé částky, aby mohli jezdit po cestě soukromého vlastníka..
Odpovědět
@mignona "..tvarem vyhovuje, z jedné strany soused, z druhé louka, vzadu lesík.. " Jde o to, JAKÝ "lesík"? Ochranné pásmo lesa je 50m..
Odpovědět
@lala211 230V, to jsem špatně napsala já, pro mě to je španělská vesnice :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?