Pozemek u železničního přejezdu - hygiena a České dráhy

Dobrý den, jsme před rozhodnutím, koupit pozemek vedle železnice - železničního přejezdu. Byli jsme upozorněni, že bychom měli před podepsáním smlouvy nejdříve kontaktovat České dráhy a hygienu, aby se nám vyjádřili, jaká případná omezení se budou na pozemek potažmo na budoucí RD vztahovat. Chtěla jsem se zeptat, zda má s touto situací již někdo zkušenosti a kam přesně se případně obrátit?
Odpovědět
Profilova fotka
Ke stavbám (podle významnosti trati min do 60 metrů) se vždy vyjadřuje i SŽDC. To je stát ve státě, připravte se, že souhlasné stanovisko od nich získáte tak za rok, mezitím si vás tak 10x přehodí mezi sebou. A pokud byste je kontaktovali teď s nějakým předběžným dotazem, tak to, co vám řeknou teď, může být za půl roku úplně jinak. Řešit s nima cokoliv je fakt na dlouhé lokty.
Odpovědět
Urcite zajdete na obe mista. Drahy maji ochranne pasmo a hygiena resi hlucnost od trati.
Odpovědět
Podekujte tomu, kdo vas na to upozornil. Mohlo se stat, ze byste pozemek koupili, byl nezastavitelny a vy prisli o penize.
Odpovědět
My jsme rekonstruovali v ochranném pásmu drah. Nebyl s nimi žádný problém, vyjádření s orazitkovaným projektem jsme měli do měsíce doma. Hygienu nikdo neřešil, jediné co nás dost zdrželo od ohlášky byly jaké si bludné proudy o které se dost dlouho dohadoval referent na SU a projektantka. U novostavby to ale může být úplně jinak
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?