Pozemek vedle pole, ano či ne?

Zdravím všechny :-) Mám dilema. Mám možnost koupit pozemek, který je po všech stránkách naprosto ideální (lokalita, sítě...) až na jednu věc. Přímo sousedí s polem. Mám strach z toho, že až budou zemědělci stříkat, tak nám postřiky zasáhnou i zahradu a můžou případně ohrozit dítě, psy... Jsou mé obavy oprávněné? Bydleli byste na takovém místě? Díky za názory!
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je tohle jediná nevýhoda tak já osobně bych neváhal. Pozemků ubývá, levnější nebudou a ten postřik není smrtelný.Ne vše se stříká a nemusí to být nadobro pole.
Odpovědět
@llama Ještě jde o to zda pole zůstane vždy jen polem.
Odpovědět
Profilova fotka
Zas tak jedovatý ten postřik není. Jen pocitejte s tím, že od pole se dost práší, kdykoliv tam projedou stroje po poli. Nám teď udělali minipolicko přímo ve vesnici za plotem a na oknech na tu stranu je to znát. Ale zemědělci vám neudělají pole až k plotu, nechají pás a vy si tam můžete nasazet něco vyššího
Odpovědět
@llama Já raději vedle pole, než vedle dálnice, nebo továrny :-). Pokud to nestříkají z letadla, tak to snad nebude tak hrozné, ale jak tady někdo píše, zjistěte si, co je v územním plánu, abyste pak neměli vedle domku paneláky, nebo třeba tu dálnici.
Odpovědět
No, s tím, že ty postřiky nejsou jedovaté, bych si právě nebyla úplně jistá. U nás na cvičáku se zjara stalo, že několik psů nechali majitelé před lekcí chvilku proběhnout u pole, psi ochutnali trochu zeleného osení a všichni blili, pár jich skončilo i na kapačkách. A to tam byli fakt chvíli... Prach mi nevadí, ale z tohohle mám strach. Proto bych chtěla znát hlavně zkušenosti lidí, kteří u pole opravdu bydlí.
Odpovědět
@llama Já to chápu, bydlela jsem vedle pole, ale v bytě, bez děti a zvířat, většinoujsem si ani nevšimla, že by něco stříkali-zápach....až když sklízeli, tak se neskutečně prášilo a kombajn jezdil celou noc a dělal rachot a svítil do oken...ale pak si asi někdo stěžoval, protože v noci už nejezdili. Určitě ty postřiky nejsou žádná výhra, ale to byste dneska nemohla bydlet nikde. Možná by se dalo informovat u majitele pole kdy budou stříkat a na 1-2 dny si udělat si nějaký výlet mimo dům (postřk se rychle vsákne, a zbytek smyje déšť)-vím, že je to trochu kostrbaté, ale jak píšu to byste nemohli být nikde, nic nejíst, nepít....
Odpovědět
@llama Bydleli jsme vedle pole a teď budeme mít dům opět vedle. Ty postřiky skutečně mohou způsobit zdravotní problémy zvířat (dle mého i dětí) - mám osobní zkušenosti :-( Plánujeme směrem na pole vysoký betonový plot a zažádáme si, aby nám sdělovali termíny postřiků...víc asi udělat nemůžeme. Taky jsme našli takový ideální pozemek, jen s touto vadou :-D
Odpovědět
@page007 děkuju za zkušenost!
Odpovědět
Profilova fotka
to bude asi tím, že my zvířata nemáme a děti nám obilí nežerou, takže to nevidím tak tragicky ;-)
Odpovědět
Faktem je, že betonová zeď plus směrem do pole pás nějakýho křoví (lísky nebo tak něco) by to snad mohly pořešit... no dilema, dilema.
Odpovědět
Profilova fotka
Bydlíme u pole a líbí se nám ten výhled. Když se ječmenem prohání vítr a celá ta plocha se vlní, je to celkem relax :) Co se týče zdraví - nedá se to podle mě ze zdravotního hlediska srovnat např. s bydlením v centru Prahy atd. Já bych neváhala.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Mám to samé dilema, akorát ještě kromě postřiků mám obavy z řepky a žlutého pilu! ... abych ho neměla i v cukřence :D Stejná situace - hranice pozemku přímo s hranicí pole, když bude vysázena kukuřice, která prý nesaje vodu tak dokonce hrozí záplava, při žních prach a v květnu žlutý pil ... ale jinak pěkný pozemek. díky za názory. S pozdravem
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?